Sülün Üretim Çiftliği’nde yolsuzluk iddiaları

Yeniköy Milli Parklar Şefi Sedat Acar’ın devlet malını 3. şahıslara peşkeşlediği ileri sürüldü:

Yaklaşık 5 yıldır Ova Korusu Sülün Üretim Çiftliği’nde sigortasız çalıştırıldıktan sonra 2009 Aralık ayında işten çıkarıldıklarını belirten Turgut Kaya, Mehmet Duman ve Hayrettin Kuş, Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Şefi Sedat Acar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Kendilerini 5 yıl sigortasız çalıştırdıktan sonra işten atan Sedat Acar’ın sülünlere gelen yemle bıldırcın beslediğini ve bunları 3. şahıslara vererek devlet malını peşkeşlediğini ifade eden Kaya, Duman ve Kuş, “Sülün Üretim Çiftliği’nde 2005 yılında işe başladık. 26 Aralık 2009 yılına kadar da aralıksız çalıştık. Bu süre içinde bizlere sigorta yapılmadı. Sigorta isteğimizi defalarca Sedat Acar’a iletmemize karşın, ciddiye alınmadık. Tehdit edilerek üstüne bir de hakaret ve küfür yedik. Daha sonra hakkımızı aramak için Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü Milli Parklar Şube Müdürü Adnan Gencer’e gittik. O da bizi ciddiye almadı. Yalvardık, yakardık ama bize, “KPSS sınavına katılmanız gerekiyor” dedi. Oysa 5 yıldır çalıştırılıyorduk.

            Milli Parklar Şefi Sedat Acar, Sülün Üretim Çiftliği’nde uzun yıllardır yolsuzluk yapmaktadır. Devlet malını başka avcılara peşkeşlemektedir. Karşılığında ne kazanıyor, Allah biliyor. Acar’ın padişahlığı 15-20 yıldır sürüyor. Sülün çiftliğindeki özel eğlenceleri duymayan kalmadı. Bu güne kadar yapılan şikayetler de dikkate alınmadı. Böyle rezalet görmedik. Devlet bu kadar aciz mi?

Söz konusu yolsuzlukları 2009 yılı Ağustos ayında kameraya çektik. Sedat Acar’ı 2 kasa, yaklaşık 200 bıldırcını özel bir çiftlikten gelen F.Ö. isimli şahsa verirken görüntüledik.

Sedat Acar, devlete ait avlak alanda tanıdığı zengin avcıları bedel ödenmeden avlandırıyor. Avlak alana gelen avcılarla içki sofralarında alem yapıyor. Onlardan menfaat temin ettiğini düşünüyoruz. İşyerinde kendi icat ettiği kuluçka makinesini kullanarak devleti zarara sokuyor. Bu yolsuzluğun kamuoyunun da bilmesini istedik. Haksızlığa ve devletin zarar ettirilmesine daha fazla göz yumamadık” diye konuştu.

Söz konusu iddiaları Cumhuriyet Başsavcılığına yazdıkları şikayet dilekçesiyle bildirdiklerini kaydeden mağdur vatandaşlar, davanın sürdüğünü ve adalete güvendiklerini sözlerine ekledi.

 

             

             

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.