Su sorunu yok, çalıntı var

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Öztetikler gürledi:
‘Su sorunu yok, çalıntı var!’
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Hayri Öztetikler dün yaptığı açıklamayla halkın su konusundaki kaygılarına açıklık getirdi.
Belediye binasında yapılan toplantıda, Mustafakemalpaşa’nın 25-30 yıllık su potansiyeli olduğunu söyleyen Öztetikler, “Mustafakemalpaşa’nın suyu çalınıyor. Olağanüstü bir durum yaşanmadıkça halkımız susuzluk çekmeyecektir.” dedi.
Mustafakemalpaşa’nın su tarihçesi hakkında bilgi veren Başkan Öztetikler, 1986 yılında hizmete giren Sarp Dere Su Havzasından 29 köyün yararlandığını söyledi.
Belediye Başkanı Hayri Öztetikler, “Sarp Dere hattı 90 litre/sn. su kapasitesine sahip. İstenilen oran çıkmaz ise, bu hattan yararlanan köylere verilen su belirli oranda düşebilir. Çan Deresi havzasındaki su kapasitesinde ise böyle bir sorun yok” dedi.
Çan Deresi hattının 215 litre/sn. debisi olduğunu söyleyen Öztetikler, “80 litre/sn. suyu da bu hattaki köylere bedava veriyoruz. Eğer bu orandan daha fazla su talebi olursa, bundan sonra maliyetini alacağız” dedi.
Öztetikler, Çakallar Köyü Muhtarının, Mustafakemalpaşa içme suyu ile tarla sulamak için Çan Deresi hattı üzerine bent kurduğunu söyledi. Kaymakamlığa başvurarak bu konuyu hallettiklerini dile getiren Hayri Öztetikler, Mustafakemalpaşa halkının içme suyunun sorumsuzca harcanmasına izin vermeyeceklerini belirtti.
Son günlerde gündeme gelen ova köylerinin su problemini de değerlendiren Öztetikler, Türkiye Jokey Kulübüne verilen suyun abone karşılığı olduğunu ve ova köylerinin hiçbir şekilde su sıkıntısı içinde olmadığını ileri sürdü.
“Türkiye Jokey Kulübünün özel bir ayrıcalığı olmadığı gibi abone olan bir kuruluşa su vermemek gibi bir lüksümüz de yok” diyen Öztetikler Yeşilova Belediye Başkanı Şaban Altın’ın bu konu hakkındaki değerlendirmelerinin eksik bilgilere dayandığını dile getirdi.
Ova köylerinin Çan Deresi havzasında hakkı olmamasına karşın, bu köylere ekstra su istihkakı sağladıklarını söyleyen Öztetikler, “Hiç kimse bu konu hakkında eksik değerlendirme yapmasın” dedi.
Yaz aylarında Mustafakemalpaşa’nın günlük su tüketiminin 17500 tona çıktığını belirten Öztetikler, Çan Deresi suyu olmasaydı büyük su sıkıntısı yaşanırdı derken, su arıtma tesislerinin de bu yıl içinde biteceğinin müjdesini verdi.
Türkiye coğrafyasının en ucuz suyunu içirdiklerine dikkat çeken Başkan Öztetikler, su abonelerin borçlarının belirli ödeme planları hazırlandıktan sonra değerlendirileceğini kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.