Su kesintisi yaşamı felç etti

Karacabey’de Ramazan’la birlikte başlayan su kesintisi yaşamı olumsuz etkiledi. Vatandaşların büyük tepkisine neden olan kesintinin, Kurşunlu bölgesinde meydana gelen sağanak yağışın Gölecik Su Havzası’nı bulandırması nedeniyle yapıldığı bildirildi.
BUSKİ Karacabey Şube Müdürlüğü, geçen hafta yaşanan su kesintisiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kesintinin, Kurşunlu bölgesinde meydana gelen sağanak yağışların Gölecik Su Havzası’nı bulandırması nedeniyle yapıldığı belirtilen açıklamada, ilçe halkına temiz ve sağlıklı içme suyu sağlanabilmesi için bakım çalışmasının gerekli olduğu bildirildi. BUSKİ Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“23 ve 24 Haziran tarihindeki sağanak yağışların Gölecik içme suyu kaynağındaki bulanıklığı üst seviyelere çıkartması nedeniyle kesinti yapılmıştır. Ekiplerimiz, aşırı bulanık suyun şebeke sistemine ulaşmasını engelleyerek, halk sağlığı açısından yaşanılabilecek sıkıntıları önlemiştir. Bu süreçte, diğer su kaynağımız olan Parçaboyu Mevkii’ndeki derin kuyu pompaları tam kapasite çalıştırılarak ihtiyaç karşılanmaya çalışılmıştır.
Mevcut su kesintisi 25 Haziran Perşembe günü saat 19.00’da başlayıp 26 Haziran Cuma sabah saatlerine kadar tüm ilçe merkezinde sürmüştür. 24 saat esaslı nöbetçi ekiplerimizle devam eden iyileştirme çalışmalarında, Genel Müdürlüğümüz tüm imkânları seferber edilmiştir.
İçme Suyu Daire Başkanlığımız ve Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığımız, kaynağın ıslahı ile ilgili çalışmalarına başlamış olup, mevsimsel ve şiddetli yağışlardaki bulanmalarda da hizmet verebilecek yenileme çalışmalarını hızla gerçekleştirecektir.
Aynı zamanda, Şahinköy Mevkii’ndeki derin kuyu pompalarının bulunduğu bölgeye 3 adet daha derin kuyu çalışması yapılmıştır. Kısa sürede faaliyete alınacaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.