“Su borcunu ödemeyenler de açıklansın”

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç'un kira alacakları ile şahsi borçlarını sosyal paylaşım sayfasında açıklamasının ardından su borçlarını ödemeyenler merak konusu oldu.

Su borcunu ödemeyenlerin de açıklanmasını isteyen vatandaşlar, özellikle kaçak su kullananların teşhir edilmesi gerektiğini dile getirdi. Başkan Koç'un açıklamasında yer alan “Bazı kişi ve kuruluşların kaçak su kullanmakta oldukları tespit edilmektedir” ifadesine dikkat çeken vatandaşlar, Belediye'nin kira alacaklarından çok daha fazla su alacağı olduğunun bilindiğini iddia etti. 

Vatandaşlar, “Belediye'nin 702 bin kira alacağı var. Alacakların tahsil edilememesi, elbette ki hizmeti aksatabilir. Bu konudaki çalışmaları destekliyoruz. Yasal işlemler yapılmalı ve alacaklar tahsil edilmelidir. Ayrıca su alacaklarının daha fazla olduğu biliniyor. Bu konuda yıllardır neden işlem yapılmıyor? Koç, 31 Aralık 2008 tarihinde 3 bin 419 abonenin su borcu bulunduğunu kamuoyuyla paylaşmıştı. Ancak, kimlerden ne kadar alacağı olduğu açıklanmamıştı.

Belediye'nin cezalarıyla birlikte 8-9 trilyona yakın su parası alacağı söylenmektedir. Bunlarda açıklansın. Kimler su borcunu ödüyor? Kimler ödemiyor? Belli olsun. Belediyeye borcunu zamanında ödeyenler enayi yerine koyulmasın” şeklinde konuştu. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.