“STK’lar Karacabey’in ayrılmaz parçası”

*STK temsilcileri ile iftar programında bir araya gelen AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, “Karacabeyimiz önemli bir noktaya gelecekse, bunu Sivil Toplum Kuruluşlarımızdan ayrı düşünemeyiz” dedi.

AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, Karacabey’de eğitim, insani yardım ve dini çalışmalar alanında faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerini iftarda ağırladı. Burfaş Karacabey Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen iftar yemeğine; İHH İnsani Yardım Derneği Karacabey Temsilciliği, Karacabey Dayanışma ve Kültür Derneği (Semerkand), Erbakan Vakfı Karacabey Temsilciliği, KİHMED, İlim ve Hizmet Vakfı ve Hayrat Vakfı’ndan temsilciler katıldı.
Sivil Toplum Kuruluşları bizim için önemli
Program öncesinde sivil toplum kuruluşlarının ve vakıfların temsilcileri ile kısa bir sohbet gerçekleştiren Başkan Murat Erol, STK’ların Karacabey ve Türkiye için önemini anlatan bir konuşma yaparak AK Parti olarak STK’lara verdikleri öneme değindi. Başkan Erol, “Davetimize icabet ederek buraya gelmenizden dolayı teşekkür ediyorum. 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’te tuttuğunuz oruçlar kabul olsun. Bizler sağlıklı bir demokrasi için çok önemli olan Sivil Toplumu önemsiyoruz. Biz şuna inanıyoruz; Karacabeyimiz önemli bir noktaya gelecekse bunu Sivil Toplum Kuruluşlarımızdan ayrı düşünemeyiz” dedi.
STK’lar İslam Medeniyetinin bir parçasıdır
STK’ların tarihsel önemine değinen AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol, ”Dostlarla bir arada olmak, hasret gidermek elbette çok önemli; ama İslam dünyasının ve insanlığın yaşadığı krizler acılar, kayıplar, yüreğimizi burkuyor, içimizi yakıyor. Bu bilinç ile bizler mağdur ve mazlum duruma düşmüş tüm kardeşlerimizin yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Bu, ister Suriyeli, Türkmen, Iraklı sığınmacı olsun, ister Filistin’deki, Arakan’daki mazlum olsun fark etmez, hepsine de elimizi uzatıyoruz. Biliyoruz ki, veren el, alan elden üstündür, bu anlayışla bu yolda yürüyoruz” dedi.
İslamiyet öncesinde de bu tür kuruluşların varlığından bahseden Erol, “Bugün iftarımızı birlikte bu samimi ortamda yaptığımız sivil toplum kuruluşlarımızı ve vakıflarımızı ülkemizde bu alanda örnek çalışmalarıyla temayüz etmiş, adeta yeni bir sivil toplum modeli ortaya koymuş kuruluşlar olarak değerlendiriyorum ve çalışmalarını dikkatle takip ediyorum. Resûl-I Ekrem Efendimizin kıymetli amcaları Zübeyir’in öncülüğünde kurulan ve Hz. Peygamber’in (sav) henüz yirmi yaşındayken iltihak ettiği ”Hılful – Fudûl” cemiyeti sizlerin hayata geçirdiği faaliyetlerin ilk ve en güzel örneği olarak esasen, haksızlığa son vermeyi, zalime karşı mazlumları korumayı, fakirlere yardım etmeyi, toplumsal çatışmaya karşısında uzlaşmayı esas alan bir sivil toplum kuruluşudur. Öyle ki Hz. Peygamber, Medine İslam devleti kurulduktan sonra da aynı oluşum ve cemiyet bu gün de olsa yine katılacağını belirtmiştir. Bu durum gerçekten sivil toplum yapılanması konusunda oldukça yol göstericidir” diye konuştu.
STK’lar toplumsal ihtiyaçların bir ürünü olarak ortaya çıkmıştır
AK Parti Karacabey İlçe Başkanlığı olarak ilçe halkının ve ilçe halkına hizmet vermek amacıyla kurulan STK’ların toplumsal ihtiyacın bir ürünü olduğundan bahseden Murat Erol, ”Peygamber Efendimiz (sav) toplumu iki katlı bir gemiye benzetir. Geminin alt katında bulunanlar, su ihtiyacını karşılamak için gemiyi delecek olursa, üst kattakilerin buna engel olması gerekir ki, aksi halde gemi topluca batar. Dolayısıyla sivil inisiyatifin ilim tabakasını ve yeri geldiğinde devlet gücünü de arkasına alarak iyiliği emretme ve kötülüğü yasaklama mekanizmasını etkili bir şekilde işletmesi gerekir. Aynı şekilde toplum canlı bir bünyeye benzetilecek olursa, İslam medeniyetinde sivil toplum kuruluşları toplumsal bünyenin bağışıklık sistemi olur. Öyle ki bu sistem, toplumsal bünyeyi olumsuz etkileyen, zaafa uğratan her türlü tehdide, maddi ve manevi hastalığa karşı sürekli, etkili, sivil ve ortak bir refleks gösterir. Böyle bir refleks her toplumda bulunur” diyerek STK’ların toplum için ne denli önemli olduğunun altını çizdi.
Erol, “Sivil toplum kuruluşları toplumun ihtiyaç duyduğu ve yine devletin yetişemediği alanlardaki eksikliği gidermek ve fayda sağlamak amacıyla tamamen bir ihtiyaç olarak ortaya çıkmış kuruluşlardır. Eğitimden sağlığa, insani yardımdan çatışma çözümüne kadar çok geniş bir alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve vakıflar sağladıkları fayda yönünden büyük bir eksiği tamamlamaktadırlar” ifadelerini kullandı.
Karacabey’in Gelişmesi STK’ların varlığı ile mümkündür
AK Parti Karacabey İlçe Başkanlığına geldiği günden bu yana ilçenin tüm dinamiklerini yine ilçe yararına bir araya getirmeye çalıştığını belirten Murat Erol, “Karacabey eğitim kurumlarıyla, vakıflarıyla, dernekleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, oda ve cemiyetleriyle bir bütündür. Bu bütünün tüm parçaları ayrı bir öneme sahiptir. Bizler Adalet ve Kalkınma Partisi olarak bu bütünün tüm parçalarını yol arkadaşlarımız ve paydaşlarımız olarak görüyoruz. Hayata geçirdiğimiz her proje ve çalışmadan bahsettiğim bu yol arkadaşlarımızın fikirlerini soruyor ve kendileriyle istişare ederek birlikteliğimizi ve istişare kültürümüzü muhafaza etmiş oluyoruz. Karacabey’in gelişmesi buna bağlıdır ve sivil toplum kuruluşları bunun en önemli parçalarından biridir” şeklinde konuştu.
Sivil Toplum Kuruluşları, Dernek ve Vakıflar ile bir araya gelmeye devam edeceğiz
Yapılan organizasyonun dönemsel ve geçici bir proje olmadığını ve ancak sürdürülebilir bir strateji ile başarılı olabileceğini ifade eden Murat Erol, ”Bu toplantıların sayısını artırarak ve kapsamını genişleterek daha güzel neticeler elde etmeyi hedefliyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki günlerde diğer sivil toplum kuruluşları, hemşeri dernekleri ve vakıflarla bir araya gelmeye devam edeceğiz. Örneğin kentleşme sürecine oldukça olumlu etkileri olan hemşeri dernekleri bizler için çok önemli bir yere sahip. Göç neticesinde ilçemize gelen vatandaşlarımızın toplumsal yaşama uyum sağlamalarında önemli bir katkısı olan bu derneklerin değerli temsilcileriyle ilerleyen zamanlarda bir araya gelerek Karacabey’in kalkınması için fikir alışverişinde bulunmayı planlıyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.