Stadyumun yıkılmasına tepki

Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa'yı meydanlarıyla anılan bir şehir haline getirmek için hazırladığı stadyum meydanı projesine Eski Bursalılar Derneği tepki gösterdi.

Atatürk Stadyumu'nun yıkılmasıyla ortaya çıkacak meydanı Büyükşehir Belediye Meclisi onaylanmasına, Eski Bursalılar Derneği projeye karşı çıktı. Seyir terası, havuz, Bursa çeşmeleri, engelli rampası, belediye hizmet binası veya turist danışma merkezi olarak kullanılabilecek bir bina ile bin 200 araçlık otoparkın bulunduğu alanın Bursa'ya hiç bir değer katmayacağını belirten Eski Bursalılar Derneği sözcüsü Kemal Müezzinoğlu, aksine daha çok değer kaybedeceğini açıkladı.

Müezzinoğlu, "Şu anki stadımız futbol, atletizm, konser ve törenlere ev sahipliği yapabilecek özelliklere sahip. Milletin dişinden tırnağından arttırarak yaptırdığı eserlerin kıymetinin bilinmesi gerekiyor. Yapılacak bin 200 kapasiteli otopark, vatandaşları toplu taşıma araçları yerine özel araçlarını kullanmaya teşvik edecek. Başkan Altepe, Timsah Arena'nın yapımı aşamasında Atatürk Stadyumu'nun da ikinci stadyum olarak kalacağını söylemişti. Ama şu anda stadı yerle bir etmeye çalışıyorlar. Oraya yapılacak yatırımla başka yerlerdeki eksiklikler giderilebilir" diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.