SSK ve BAĞ-KUR borçluları bilgilendirildi

*Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen SSK ve BAĞ-KUR pirim borçlarıyla ilgili bilgi-lendirme toplan-tısında konuşan Bursa Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, Süpermarketler Yasası’ndan umutlu olmadıklarını söyledi.


Karacabey Esnaf Odaları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası ve Ticaret Borsası’nın ortaklaşa düzenledikleri Bağ-Kur ve SSK prim borçları ile ilgili bilgilendirme toplantısı önceki gün gerçekleşti.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya konuşmacı olarak Bursa Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, Sosyal Güvenlik Kurumu Bölge Müdürü Ali Gencer, İŞKUR Bölge Müdürü Kasım Tilki, Çalışma Bölge Müdürü Baha Tekeli ve BAĞ-KUR Müdürü Adnan Kaçar’ın katıldı.
BESOB Başkan Vekili Hüseyin Köse’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıya, serbest muhasebeciler, işletmelerin muhasebe departmanları ve esnaf ilgi gösterdi. Köse, ilçelerde bulunan BAĞ-KUR irtibat bürolarının bundan sonra şube haline gelerek SSK’lılara da hizmet vereceğini belirtti.
Toplantıyı yöneten Bursa Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak, SSK ve BAĞ-KUR borçlarıyla ilgili çıkarılan kanunun son derece yararlı olduğunu vurguladı. Tak, “Esnafı bir kenara iterseniz düzen bozulur. Ekonomide yaşanan belirsizlik esnafı sıkıntıya sokuyor. Vatandaşın cebinde para olmayınca, doğal olarak alış-veriş olmuyor” dedi.
Arif Tak, bir türlü çıkarılamayan Süpermarket Yasasına da değinerek, “Yasaya destek vermeyeceğiz. Çünkü yasa çıksa da esnafın yararına olacağı inancı içinde değiliz” diye konuştu. 5763 sayılı kanunun 26 ve 27. maddeleriyle ilgili getirilen, Bağ-Kur ve SSK prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin bilgilendirme toplantısında katılımcılara, çıkan kanunun hangi borçları kapsadığı, ne zaman ve ne şekilde başvurulabileceği, ödeme seçenekleri, peşin ve taksitli ödeme halinde yararlanılacak indirimler, başvuruda bulunmayanların durumu ve 5458 sayılı Kanuna göre yapılandırması bozulanlara getirilen yeni imkanlar hakkında detaylı bilgiler verildi.
Kanundan yararlanmak isteyenlerin detaylı bilgi için Sosyal Güvenlik İl ve SSK Sigorta Müdürlüklerine başvurabilecekleri ve son başvuru tarihinin 28 Temmuz 2008 olduğu belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.