SP İlçe Başkanı Çavdarlı, AK Parti’ye yüklendi

Karacabey Saadet Partisi yöneticileri, Gazi Mahallesi Çınaraltı Çay Bahçesi’ndeki toplantıda, AK Parti’ye yüklendi.

            Açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Hamit Çavdarlı, ekonomi ve yerel yönetimler konularına değindi. Daha sonra da ilçe birimleri ve mahalle teşkilatları aylık faaliyet raporlarını sundu.

            Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Muhammed Karaman’ın katıldığı toplantıda, Karacabey Fiziksel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Serhad Çetin Şener de katıldı.

            Programda konuşan Saadet Partisi Başkan Yardımcısı Muhammed Karaman, yeni dönemde farkı ortaya koyarak, anlayış ve stratejilerini sürdüreceklerini belirtti. 

            Genel Başkan Prof Dr.Numan Kurtulmuş ile başlayan sürecin, insanların gönlünde taht kurduğuna değinen Karaman şunları söyledi;

            “Yerel seçimlerde alınan yüzde 5,2’lik sonuç, psikolojik eşiğin aşıldığını bundan sonra ülke gündeminde yerini ağırlıklı olarak koruyacağını göstermektedir. Halkımızın gösterdiği bu üstün teveccüh artan bir ivme ile devam etmektedir. Haziran ayında yapılan yerel ara seçimlerde alınan %16’lık oy oranı bu durumu teyit etmektedir. Çıkışımız, özellikle iktidar partisinde telaşa neden olmuştur. Artarak devam eden bu yükselişe karşı ilk önce Bakanlar Kurulu’nda değişiklik yapmış ve milli görüşe yakın isimler özellikle etkin görevlere getirilmiştir. Çağlayan Meydanı’nda yapılan mitinglerle hükümetin gerek İsrail ve gerekse Çin hükümetlerine beklenmeyen tepkiler bu yüzden gösterildi. İMF ile anlaşma da bu yüzden hala sürüncemede tutulmaktadır. Yani bu konuda Saadet Partisinin anlaşma yapılmaması görüşü etkili olmaktadır.

            Yeni dönemde yapıcı ve yol gösterici muhalefet anlayışımız ülkeye ve millete çok şey kazandırmaktadır. Hükümet dünyada yaşanan ekonomik krizi öncelikle gereği gibi algılayamadı, dolayısıyla ciddi önlemler alamadı. İşsizlik had safhaya ulaştı, fabrikalar kapanırken esnaf siftah yapmayı unuttu. Buna bağlı olarak, 2009 yılı ilk çeyrek büyüme rakamı tarihi rekor kırarak yüzde 13,8 küçüldü. Alınan birtakım sözde önlemler piyasalara gerekli canlılığı bir türlü sağlayamadı. Bütçe ciddi açıklar vermeye devam ederken kamu mali dengesinde bozulmalar, belediyelerin icra aşamasına gelen borçları problem olarak hükümetin önünde durmaktadır. Hükümet kendi cari masraflarından tasarruf yapmak yerine, faturayı yine halka çıkartarak zam yağmuruna başlamıştır. Son bir ayda yapılan zamlar hane halklarını direkt ilgilendirmektedir. Zaten geçim sıkıntısı çeken vatandaşımız giderek bunalmakta ve çözüm beklemektedir.

            Saadet Partisi olarak, üzerimize düşen görevi yerine getirmek için hükümete acilen uygulamaya koymasını istediğimiz üç önerimiz bulunmaktadır:

       1- Hemen tarımsal istihdamı arttırıcı tedbirler alın. Dünyada yaşanan ekonomik krizin sanayi endeksli devam etmesi ve en az 5-6 yıl sürmesi kaçınılmazdır. Önümüzdeki dönemde küresel ısınmanın ve iklim değişikliğinin yaşanması tarımsal ürünlerin önemini arttırmaktadır. Krizde bile AB ülkeleri tarıma 40 milyar Euro, ABD ise 120 milyar dolar ayırırken maalesef hükümetimiz, hem de sezon öncesinde fındık alımından vazgeçiyor. Fındık üretimine kota getiriyor. Kaldı ki tarımsal istihdam işsizlik için en güzel çözümlerden biridir.

       2-Kayıtlı ekonomiye geçişi hızlandırın ve gerekli vergi reformlarını bir önce çıkartın. Ülkemizde kayıt dışı ekonomi kayıtlının en az 2 katı olduğunu herkes bilmektedir. Vergideki düzenlemeleri adil hale getirin. Bakkaldan ekmek alan asgari ücretlinin ödediği KDV ile multimilyarderin ödediği KDV aynıdır. Bu durum adil değildir. Memur, emekli, işçi maaş almadan vergi kesilmektedir. Örneğin; vergi kesmek yerine maaşının tamamını harcama belgesiyle bu kesintiyi yapmayın. Bu durum hem piyasalara bir canlılık getirir, hem de kayıtlı ekonomiye katkısı olur.

       3-Dalgalı kur politikasından hemen çıkıp, ayarlanabilen kur politikasına geçin. Ülkemizde mevcut kuru hiçbir resmi kurumumuz belirleyememektedir. Kurlar tamamen uluslararası spekülatörlerin insafına terk edilmiştir. Dolar düşecek mi?! Kolayı var: Ülke içine bol miktarda döviz sokun, dolar 1,25 i görür. Aynı dolarları bir gecede çekin, dolar kuru 1,85 i görür. Bu durum başta ihracatçıyı ve sanayiciyi olumsuz etkilemektedir. Önünü göremeyen iş adamları yatırım yapamamakta ve rekabet edememektedir. Çin hükümetinin yaptığını yapmak çok zor olmasa gerek. Ülkeye dolar mı girecek, aynı anda ‘yuhann’ piyasaya sürün ve dengeleyin. Dolar mı çıkacak, aynı miktarda yuhann piyasadan çekin ve dengeyi sağlayın. Böylece yuhann istenilen seviyede kalır. İş adamları önünü görür. Krizde bile gerçek büyümeler yakalanır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.