“Son gün yaklaşıyor, unutmayın!”

Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) 2019 yılı başvuruları, 28 Haziran 2019 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek. Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Çiftçi Kayıt Sistemi ve destek başvuruları için tanınan sürenin 28 Haziran 2019 Cuma günü mesai bitiminde sona ereceğini duyurarak, “Çiftçilerimizin yoğunluk yaşayabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak bir an önce kayıtlarını yaptırmalarında fayda var.” dedi.
Başkan Erdem yaptığı açıklamasında, “ÇKS başvurusunu yaptırmayan üreticiler, yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklemelerden yararlanamayacaklar.
Uygulanan desteklemelerin yanı sıra yıl içerisinde yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemeler için ÇKS başvurularının mutlaka yaptırılmış olması gerekmektedir.
Tüm bunlar göz önünde bulundurularak çiftçilerimiz 28 Haziran 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar 2019 yılı ÇKS başvurularını yaptırmalıdır. Üreticilerimiz, muhtemel sıkışıklıkları düşünerek son günü beklemeden gerekli belgelerle Karacabey Ziraat Odası’na bir an önce başvurusunu yapmalıdır. Çiftçilerimiz, 28 Haziran 2019 tarihinden sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri dışında yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapamayacaklardır.” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.