Sokağa çıkmakta zorlananlara sözüm yok

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Önder Matlı’nın önceki gün ilçe teşkilatı ile birlikte yaptığı basın açıklamasına yanıt verdi. Koç, “Bizim Atatürk’le bir sıkıntımız yok. Sıkıntısı olanlar için ve toplumun hassasiyetini göstermek istedik ve T.C. ibaresini Belediye tabelasına ekledik” dedi.
    Son 10 yılda devlet bütçesinden Karacabey’e bir çivi dahi çakılmadığını iddia eden Başkan Koç, ilçe halkına yapılanların Belediye tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.
    Devlet adına çok proje ürettiğini dile getiren Koç, “Kendimi anlatmaya, ispat etmeye ihtiyacım yok. Açıklama yaparken belki birilerinin dili sürçmüş olacak ki ‘proje üretemeyen kişiler’ ibaresini kullanmış. Biz devlet adına çok projeler ürettik.  Peki siz bu güne kadar Karacabey’e ne kazandırdınız? Devletin başında olduk. Ergün Koç’un 40 yıldır devlette ne iş yaptığını herkes çok iyi bilir. Bizim Atatürk’le bir sıkıntımız yok. Sıkıntısı olanlar için Belediye tabelamıza TC ibaresi ekledik.
    Bu güne kadar Karacabey’e gelen bir tane yatırım gösterin. Hani nerede Gölecik, ova köyleri yolu, altyapı yatırımları? Bazı şeyler ahkam kesme ile olmuyor. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bunu halkımız çok iyi biliyor. Belediye olarak neleri yaptığımız ortadadır. Görme özürlü olanlara sözümüz yok. Bazıları Ergün Koç’u içlerine sindirsin ya da sindirmesin beni hiç ilgilendirmiyor. Ben her zaman halkın içindeyim ve halka veremeyeceğim hesabım yok. O bakımdandır ki Karacabey’de sokağa çıkmakta zorlanan kişilere sözümüz olamaz” diye konuştu.
    Diğer taraftan 2011 yılında restorasyon ihalesi yapılan, 2012 Aralık ayında ibadete açılması beklenirken Mart 2012′de geçirdiği yangın sonrası çalışmalardaki aksamalar nedeniyle hala tamamlanamayan Ulu Camii için de konuşan Başkan Koç, “Ben üç ayda bitirirdim” dedi.
    Restorasyon’a start verilmesinin üzerinden neredeyse 3 yıl geçtiğini ancak kutsal caminin kaderine terk edilmiş gibi çalışmalarla kimsenin ilgilenmediğini söyleyen Başkan Koç; “3 yılda caminin restorasyonu nasıl bitmez? Ergün Koç olarak o camiyi 3 ayda tamamlar ibadete açardım” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.