Sokağa çıkma yasağı başlıyor!

Türkiye, aldığı geniş çaplı önlemler ile corona virüsü salgını ile mücadele ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu, 30 büyükşehir ve Zonguldak ilinde sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı. Salgının yayılım hızının kontrol altına alınması için alınan bu tedbir, bu hafta sonu da uygulanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yapılan haftalık olağan kabine toplantısı sonrasında, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlere değinirken, bu hafta sonu yeniden sokağa çıkma yasağı getirileceğini duyurdu. Böylelikle, vatandaşların yoğun bir şekilde yanıtını aradığı ‘Yeniden sokağa çıkma yasağı gelecek mi, olacak mı?’ sorusu da cevabına ulaştı. Erdoğan, hafta sonu 17 Nisan gecesi saat 24.00’te başlayacak olan sokağa çıkma yasağının 19 Nisan Pazar gecesi 24.00’te sona ereceğini duyurdu.

Bursa dahil 31 büyükşehir ile Zonguldak’ta uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı 12 Nisan 00.00 itibariyle sona ermişti. Salgın geçene kadar önümüzdeki hafta sonları da sokağa çıkma yasağı uygulamasının devam edip etmeyeceği soruları gündeme geldi. Önceki gün yapılan kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokağa çıkma yasağıyla ilgili aldıkları kararı açıkladı. Erdoğan, sokağa çıkma yasağının önümüzdeki hafta da devam edeceğini duyurdu. Erdoğan, “17 Nisan Cuma gecesi saat 24.00’ten 19 Nisan Pazar gecesi saat 24.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını şimdiden tüm vatandaşlarımıza duyurmak istiyorum.” dedi.

Öte yandan, salgın geçene kadar önümüzdeki hafta sonlarında sokağa çıkma yasağı uygulamasına devam edilebileceği iddia edildi. Buna gerekçe olarak ise, havaların güzel gitmesinden dolayı vatandaşların hafta sonları dışarı çıkma ihtimallerinden kaynaklandığı belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.