Şoförlere kar ve buzlanma uyarısı!

Karacabey Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Ramazan Bay, tüm şoförleri, buzlanma ve kar yağışına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiğini belirterek “Şoförlerimizin sadece kanunu değil, aynı zamanda vicdani sorumluluğu da yerine getirmeleri gerekir” dedi.
Özel­lik­le ta­şı­ma­lı eği­tim ve yolcu taşıyan araç sü­rü­cü­le­ri­nin araç­la­rı­na kış las­ti­ği tak­ma­la­rı ve araç­la­rın­da zin­cir ve çeki ha­la­tı bu­lun­dur­ma­la­rı ge­rek­ti­ği­ni be­lir­ten Bay, “Şo­för­le­ri­mi­zin sa­de­ce ka­nu­nu değil, aynı za­man­da vic­da­ni so­rum­lu­lu­ğu da yerine ge­tir­me­le­ri ge­re­kir.” dedi.
Oda Baş­ka­nı Bay, Karacabey’de dün başlayan yoğun kar ya­ğı­şı­na dik­kat çe­ke­rek şoförlere şu uyarılarda bulundu; “Araç­la­rı­nı­zı kış şart­la­rın­da kul­la­nır­ken mut­la­ka yavaş ve dik­kat­li sürün. Bil­has­sa gizli buz­lan­ma­la­ra karşı ted­bir­li olun. Tra­fi­ğe çı­ka­cak olan tüm sü­rü­cü­le­ri­miz kar las­tik­le­ri­ni mut­la­ka araç­la­rı­na tak­tır­ma­lı­lar” uya­rı­sın­da bu­lun­du.
Bay, “Kışın mey­da­na gelen ka­za­la­rın nedenine bak­tı­ğı­mız­da, buz­lan­ma ve yol du­ru­mu­na göre önlem al­ma­mak­tan, araç­la­rı­mı­zı kışa ha­zır­lan­ma­mak­tan doğan ka­za­lar­dır. Bunun için araç las­ti­ğin­den, zin­ci­ri­ne, fren, direksiyon, şan­zı­man, di­fe­ran­si­ye­li ile mo­to­run yağ ba­kı­mı ya­pıl­ma­lı­dır. Ay­rı­ca, akü­le­re asit, rad­ya­tör­le­re ise an­tif­riz ko­nul­ma­lı­dır. Ba­la­ta­lar, disk­ler, elekt­ro­nik aksam, ka­lo­ri­fer, kli­ma siste­mi kı­sa­ca araç­ta­ki bütün me­ka­niz­ma­lar göz­den ge­çi­ri­le­rek ara­cı­mız kışa hazır hale getiril­me­li­dir.
En fazla gizli buz­lan­ma­nın ol­du­ğu yer­ler olan köprü üst­le­rin­de, vi­raj­lar­da ara­cı­nı­zı dikkat­li ve yavaş kul­la­nı­nız. Mec­bur ka­lın­ma­dık­ça tra­fi­ğe çı­kıl­ma­ma­lı, çı­kı­yor­sak da toplu ulaşım araç­la­rı­nı ter­cih edi­niz.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.