Sizlere takdir veriyoruz!

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Bursa Karacabeyliler Derneği’ne övgüler:

Toplantıya Karacabey Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Şube Müdürü Mehmet Arı, Sarıbey Serkan Argın İlköğretim Okulu Müdürü Altuğ Meşe, Taşlık İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Aka, Hacı Ahmediye Onur İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Erol Parik ve Emekli Öğretmen Celalettin Karademir’in yanı sıra, Trabzonlular Derneği Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Akan, Yönetim kurulu üyeleri Yusuf Birinci, Hasan Durmuş, İsmail Çiftçi, Metin Argut, Mehmet Özçelik ve Mustafakemalpaşalılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Doğan ile dernek üyeleri katıldı.

Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, tüm misafirleri selamlarken, eğitimin önemine dikkat çekti. Derneğin Bursa’daki diğer derneklerden farklı olduğuna dikkat çeken Ceylan, “Bizler, bazı ilkelerimizi ön plana çıkarabilmek için bu derneği kurduk. Bunlardan bir tanesi de bizleri istikbalde başarı ile temsil edecek çocuklarımızın eğitimlerine katkı sağlamaktı. Bursa’da kurulu olan 4 bin dernek arasında bizden başka bir dernek daha yoktur. Çünkü bizler, çocuklarımıza sağladığımız İngilizce ve Matematik kursları ile eğitime katkı sağlamayı amaçladık. Kör bir insana renkleri anlatmak ne kadar imkansız ise, cahil bir toplumunda ilerlemesi de mümkün değildir. Cehaletin belini de sadece eğitimle kırabileceğimizi çok iyi bilen bir ekibiz. Sonuna kadarda eğitime destek vermek istiyoruz” dedi.

Eğitim anlayışlarının Osmanlı’ya dayandığına dikkat çeken Başkan Ceylan, “Bursamız, Osmanlı’ya başkentlik yaptığı dönemlerde Karacabey’imizde Karaca beyin kızı olan Hindu hatun tarafından şimdiki adıyla İmaret Cami medrese olarak kullanılırmış. Burada, zamanın şehzadeleri ile varlıklı ve başarılı aile çocukları eğitim görürmüş. Nitekim Şehzade 2. Mehmet yani Fatih Sultan Mehmet de 1434 ve 1438 yılları arasında burada eğitim görmüştür. Hatta ve hatta kılıç hocalığını da Ulubatlı Hasan yapmıştır. Bu iki önemli insanın kaderleri 1453’te İstanbul’un fethiyle kesişmiştir. Biri İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet, diğeri de surlara bayrağı dikerek şehit düşen Uluabatlı Hasan’dır.

İşte bu iki önemli insanın da temel eğitimlerini Karacabey’de almış olması, bizlerin eğitime destek vermekten başka bir şansımız olmaması anlamına gelmektedir” diye konuştu.

Ceylan’ın ardından konuşan Karacabey Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise, Bursa Karacabeyliler Derneği’ni özellikle eğitim alanındaki başarılı çalışmaları nedeniyle kutladı.

Dingin, “Aslına bakarsanız, dernekçiliğe, dernekçilik anlayışının olmamasından dolayı çok olumlu bakmıyordum. Ancak, Karacabey’de edindiğim bir kanıyı sizlerle paylaşmak istiyorum; İlçemizde bürokrat, siyasi, yerel yönetici veya tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın tüm birimleri ile çok sık bir araya gelme şansımız oluyor. Tüm bu kişilerle yaptığım konuşmalarda söz muhakkak Karacabeyliler Derneğine ile yapılanlara geliyor. İnanın artık Karacabey’de insanlar bu oluşumun içinde olabilmek için yarışır hale geldi. Bir eğitimci olarak bu oluşumu yerinde görmek gibi bir zorunluluğum olduğunu hissettim. Sizlere bir arada olmaktan son dereceye mutluyum. Çalışmalarınızı takdirle karşılıyorum.

Bu nedenle de Sayın Yüksel Ceylan ve ekibini eğitim, sosyal, kültürel, spor ve tüm güzellikleri ön plana çıkarttığı için kutluyorum.

Bundan sonra yapılacak tüm projelerde yanınızda olduğumuzu unutmayın. Son olarak da, sayın başkanın Harmanlı Köyü’nden olduğunu biliyorum. Bu vesile ile önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında Harmanlı İlköğretim Okulu’nun faaliyete başlayacağını müjdeliyorum. Bu konuda Sayın Başkan’ın çok çaba harcadığını da belirtmek isterim” şeklinde sözlerini noktaladı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.