“Sivil Toplum Platformu” oluşturuldu!

Marzinç’e tepkiler çığ gibi büyüyor:
Mustafakemalpaşa’da “Kimyasal ve Zehirli Atık Fabrikası” ile ilgili “Sivil Toplum Platformu” oluşturuldu.
            Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinde kurulması planlanan ‘Marzinc Marmara Geri Kazanım San. AŞ.’ye tepkiler çığ gibi büyüyor. Tesisin ÇED raporu almasından sonra yapılacak itirazlar ve halkın doğru bilgilendirmesi amacıyla, Mustafakemalpaşa’daki tüm siyasi partilerinde destek verdikleri bir sivil toplum platformu oluşturuldu.
            “Sivil Toplum Platformu” ilk olarak kendini tanıtarak bilgi verdi. Kurulmak istenen tesis hakkında çekincelerini anlatan Sivil Toplum Platformu Başkanı Seyit Ali Geçici, şu ifadelere yer verdi;
            “İlçemiz Organize Sanayi Bölgesi’nde ‘Marzinç Marmara Geri Kazanım San. A.Ş.’ tarafından kurulması planlanan ‘Baca Tozu ve Tufal Geri Kazanım Tesisi’ ile ilgili nihai ÇED raporu alındı. Buna itiraz hakkının kullanıldığı bilgileri verildikten sonra, adı geçen tesisin ilçemize zarar vereceği anlaşıldı. Konuyla ilgili yapılacak her türlü çalışma, girişim ve eylemleri yönetmek ve sivil toplum örgütleri adına karar almak üzere aşağıda isimleri geçen sivil toplum üyelerini komisyona seçildi.
            Komisyonumuz, 07 Ağustos 2009 günü saat 21.00 da yaptığı toplantı sonrası, ‘Sivil Toplum Platformu’ olarak adlandırmış ve bu platform adına imza atmaya, basın açıklaması yapmaya, yapılacak her türlü bilgilendirme, toplantı, gösteri, yürüyüş ve komisyonun alacağı kararları yürütme ve uygulamak üzere görevlendirilmiştir.”
            Komisyon’da yer alan üyeler, şu şekilde sıralandı; Seyit Ali Geçici (Eğitim Sen İlçe Başk.), Zafer Beyaz (Dost Medya), Sami Eren (İlçe Baro Temsilcisi Avukat), İsmet Betin (Gelişim Derneği Üyesi, Şehir Plancısı), Ayşenur Ciğeroğlu (M.K.Paşa Belediyesi Çevre Müh.), Eren Öz ( Çevre Koruma Derneği Başk.), Salih Akın (Güllüce Köyü Muhtarı), Necati Özyiğit ( Tema Temsilcisi), Kekil Şimşek ( Kültür Sanat Derneği Başk.), Nuray Laçiner ( M.K.Paşa Yerel Gündem 21 Temsilcisi), İsmail Gürses (M.K.Paşa Belediyesi Meclis Üyesi) Cemal Batır (M.K.Paşa Belediyesi Meclis Üyesi).

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.