SİNAN’IN ANNESİ, BABASI ve SİYASİ KORUYUCULARI DA SUÇLUDUR!

Ne demiş atalarımız: “Armut dibine düşer.” Atasözlerimizin hemen, hemen tümü doğrudur, hiç yanıltmaz.
İsterseniz bir kaç somut örnek vererek değerlendirme yapalım:
Sinan Çiftçi’nin Annesi Ayfer Çiftçi ile Babası Müfit Çiftçi’nin dengesizlikleri mahkeme kararları ile belgelendi. Buna uzun yıllara dayanan karakter oluşması da diyebiliriz. Önüne gelene küfür eden, iftira atan, şantaj yapan, tehdit ve hakaret savuranların meyveleri nereye düşer? Bunu iyi irdelersek daha sağlıklı bir sonuca ulaşabiliriz.
Ayfer Çiftçi PTT’ye girmeden önce Türk Ticaret Bankası Karacabey Şubesinde çalışıyordu. Durduk yerde bu kurumdan atıldı?
Neden acaba?
Ayfer Çiftçi CHP İlçe Başkanlığı yaparken, partilisi Belediye Meclis Üyesi Kemal Ziya Koşaner’e iftira attığı ve hakaret ettiği gerekçesi ile yargılandı. Karacabey 2. Asliye Ceza Mahkemesinin 2019/564 Esas sayılı kararı ile cezalandırıldı.
Ayfer Çitçi’nin CHP’deki görevi sırasında, kendisine yöneltilen küçücük bir eleştiriye karşı yaptığı saldırıya bakalım. Mesajında diyor ki, “Seni disipline veririm, partiden atarım.”
Örnekler çoğaltılabilir.
Demem o ki, CHP’de başkanlık yapacak olanların her türlü eleştiri ya da sorulara hazırlıklı olması gerekir.
Siyaset yapıyorsanız, soğukkanlı ve hoşgörülü olmalısınız, hiç hiddetlenmemelisiniz, hiç şiddetlenmemelisiniz.
Ayfer Çiftçi eleştirildi diye, Müfit Çiftçi küfür yağdırmaya başladı. Oysa adam gibi yanıt vermesi gerekmez miydi? Kim suçlu, kim suçsuz, kim iftira atıyor? Kim tehdit ediyor? Kim şantaj yapıyor? Herkesin gerçekleri öğrenmesi daha doğru olmaz mıydı?
Nedense gerçekler sürekli gizlendi.
Ancak yalancıların mumu yatsıya kadar da yanmadı.
Boyaları çabuk döküldü.
Müfit Çiftçi, pek çok şerefli olduğu için gün geçmesin ki, şerefsizleri (!) belirleme uzmanlığı yaptı. Ayfer Çiftçi’nin eleştirilmesine küfürle yanıt verince, 2. Asliye Ceza Mahkemesinin 2019/218 ve 2019/298 sayılı kararı ile cezalandırıldı.
Akhisar’daki tarlasını genişletme uyanıklığı ile devlete ait yolları sürerek sahiplenen Müfit Çiftçi, kendisini uyaran Muhtar Cemali Atış’a tehdit ve hakaret yağdırması üzerine 10 ay hapis cezası aldı.
Örnekler çoğaltılabilir.
Ancak fazla uzatmadan Müfit Çiftçi ile Ayfer Çiftçi’nin meyvesi nereye düşmüş biraz da onu ele alalım:
Sinan Çiftçi, ne iş yapıyor? Mahkemede verdiği kendi ifadesine göre işsiz. Hala Ankara’da okuduğunu söylese de, Atılım Üniversitesinden, derslere girmediği ve harçları yatırmadığı için atıldı. İki yıl önce ikinci sınıfta okurken okuldan uzaklaştırılan Sinan Çiftçi HALK TV’den de atıldı. Anlayacağınız işsiz, güçsüz kalmışsa, ne yiyiyor? Ne içiyor? Ev kirasını nasıl ödüyor? sorusu akla geliyor.
Tosuncuğun tehdit etmediği, iftira atmadığı, şantaj ve hakaret etmediği kaç kişi kaldı, biliyor musunuz? Sayısı belli değil.
Aydınlanması ve açıklanması gereken sorular bunlar?
Sinan Çiftçi’yi, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş kurultay delegesi yaparak önünü açtı. Uğur Dündar ise “Geleceğin genç siyasetçisi” duyurularıyla cilaladı. Ayakları yerden kesilen Sinan Çiftçi pusulayı sapıttı. Çok kısa bir sürede boyalar döküldü, balon çabuk patladı.
Sinan Çiftçi, “CHP’nin Tosuncuğu” nasıl olmasın?
Kılavuzları karga olanların armutları nereye düşüyor görüyor musunuz?
TOSUN SAHNEDE
Sinan Çiftçi ile ilgili uyarı görevimizi yaparken sırt çevirenler, sürekli sırt sıvazladı. Belki de karanlık bir geleceğe yol haritası hazırladı.
“Burası çok önemli.”
Sinan Çiftçi, baş rol oyuncusu olmaya çalışıyor.
Dikkatli okuyun. İki ay önce Müfit Çiftçi’nin Karacabey’deki evine icra yoluyla haciz konuldu.
Bu gelişmeden bir ay sonra, İstanbul’da Burhan Kuzu’nun huzuruna çıkarılan iş adamlarına üstü kapalı gözdağı verildi.
Dün iş adamları, Karacabey Cumhuriyet Savcılığı’na, tehdit, şantaj, iftira ve hakaretten suç duyurusunda bulundu.
İcra yoluyla haciz yapan iş adamlarını İstanbul’da Burhan Kuzu ile buluşturan organizasyonu
Sinan Çiftçi gerçekleştirdi. Bir ay önce gerçekleştirilen buluşmalar sırasında iş adamlarına, “Müfit Çiftçi’nin evinden icrayı kaldırın” uyarısı yapıldı. Aksi halde “Maliyeciler ziyaretinize gelebilir” mesajları verildi.
Kim tutabilir Sinan’ı?
İş adamlarına mesajlar yağıyor: “Defterlerinizi incelemeye aldırırım. Olay, Berat Albayrak’a kadar gidebilir” baskısı oluşturmaya çalışan Sinan Çiftçi ve Burhan Kuzu ikilisi bu gücü nereden alıyor?
Son genel seçimlerde AKP’nin TBMM dışında bıraktığı Burhan Kuzu, Sinan Çiftçi ile ne yapmaya çalışıyor?
Bu sorular açıklık bekliyor.
Altını çizerek yazıyorum, sen Sinan Çiftçi’nin Annesi, (Sözde CHP eski İlçe Başkanı) Ayfer Çiftçi, sen sözde toprak ağası, Sinan Çiftçi’nin Babası Müfit Çiftçi, sen, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, sen Araştırmacı-Gazeteci Uğur Dündar, sen Ergün Koç’un kankası, sözlerim sizedir: Sizler omuz omuza verdiniz, Sinan’ı hep birlikte batağa gönderdiniz. Tosuncuk olması için adeta “Sözleşme” yaparak çalıştınız.
Kısaca, Tosuncuğu siz doğurup büyüttünüz.
Armut nereye düşermiş?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.