SİNAN ÇİFTÇİ’NİN 5 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR!

*Terör örgütü propagandası yapmaktan yargılanan Sinan Çiftçi, 10/Ocak/2019 günü Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2018/63 Esas Sayılı doya üzerinden sorgulandı. Mahkeme, 1 yıldan, 5 yıla kadar hapsi istenen Sinan Çiftçi’nin tutuksuz yargılanmasına karar verdi. 6. celse, 26 Şubat 2019 günü yapılacak.

Karacabey CHP İlçe Başkanı Ayfer Çiftçi’nin oğlu Sinan Çiftçi Eskişehir’de polis tarafından yakalandı.
Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yakalama kararı çıkardığı Sinan Çiftçi’yi polis Eskişehir’de ele geçirdikten sonra gözetim altına aldı.
Sinan Çiftçi, Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2018/63 Esas Sayılı dosya üzerinden 10/Ocak/2019 günü yargılandı ve terör örgütü propagandası yapmaktan ifade verdi.
1 yıl ile 5 yıl arasında hapis cezası istenen Sinan Çiftçi suçlamaları kabul etmedi. Hakkında ileri sürülen iddiaların doğru olmadığını belirten Çiftçi, mahkûmiyet kararı verilmesi halinde CMK’nın 231 maddesinde düzenlenen hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul ettiğini söyledi.
Tutuksuz yargılamaya karar veren mahkeme, 6. celsenin 26 Şubat 2019 günü yapılacağını duyurdu.
2 yıldır sürmekte olan duruşmalara gitmediği için mahkeme tarafından yakalama emri çıkartılan Sinan Çiftçi’nin verdiği ifadesinde Ankara Atılım Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi olduğunu belirtmesi dikkat çekti.
Annesi Ayfer Çitçi, CHP İlçe Başkanı kimliği ile yaklaşık 20 gün önce, dolandırıcılık iddialarının medyada yer alması üzerine, “Oğluma siyasi rakipleri çamur atıyor. Oğlum İngiltere’de yüksek lisans yapıyor” şeklinde açıklama yapmıştı.
Sinan Çiftçi’nin, dolandırıcılık iddialarının patlaması ve bu iddiaların özellikle İstanbul medyasında yer alması üzerine, Annesini doğrulayan bir yalanla İngiltere’den döneceğini duyurmuştu.
Doğru olmadığı çok belli olan bu çelişkili açıklamalar kafaların iyice karışmasına neden oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.