Şimdi birlik zamanı!

Karacabey Halkın Sesi Partisi Başkanı İsmail Yozgat, 23 Ekim 2011 Pazar günü Van ve Erciş’te meydana gelen 7,2 şiddetindeki deprem sonrası anlamlı mesajlar verdi.
Van’da meydana gelen depremin yaraları sarma, acıları dindirme ve el ele verme zamanı olduğunu belirten Yozgat, “Hepimizi yine acı gerçeklerle yüzleştiriyor. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Kurtarma çalışmalarını dikkatle takip ediyoruz. Depremden etkilenen insanımıza yardımcı olmak için seferber olmalıyız. Bu konu da hepimiz duyarlı olalım. Şimdi üzerimize düşen görevlerimizi yerine getirelim.
Gereksiz polemik ve tartışmaları şu anda yapmak yarar sağlamaz. Umut ediyorum ki bu konuda yetkili mercilerde üzerine düşeni yapmak için çalışıyorlardır. Bir panik havası oluştuğunun farkındayız. Bölge zaten terör nedeniyle hassas bir dönemdeydi. Şimdi de doğal bir afetle acılar daha da arttı. Gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz.
Bu anlamda bizler de üzerimize ne görev düşüyorsa gereğini yapacağız. Van ve Erciş’te meydana gelen ve geniş bir alanda hissedilen deprem hepimizi derinden üzdü. Bir defa daha depremin acı gerçeğiyle yüzleşmiş olduk. Millet olarak kulağımız ve kalbimiz deprem bölgesinde. Enkaz altından sağ olarak kurtarılan her bir kardeşimiz için seviniyor ve şükrediyoruz. Şimdi yaraları sarma, acıları dindirme, el ele verme zamanıdır. Deprem bölgesinde çalışma gösteren tüm arama kurtarma ekiplerine, yardım örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarına, yerel ve merkezi yöneticilere teşekkür ediyorum.
Şuanda bizlere ulaşan bilgilere göre Van’da meydana gelen depremin ardından, il merkezinde ve Erciş’te 215 ölü, 1150’e yakın yaralının olduğu belirtiliyor. Enkaz kaldırma çalışmaları gerek Van merkezde ve gerekse de Erçiş’te devam ediyor. Zor koşullar altında bu çalışmalar sürüyor. Şimdi Van’a odaklanmamız ve yüreklerimizi, evlerimizi, sofralarımızı kardeşlerimize açmamız lazım. Şu kış kıyamet günde bir kişi bile sokakta kalmamalı, karnı aç sırtı açık olmamalı. ‘Devletin görevi’ diyerek kimse sorumluluktan kaçmamalı.Başta enkaz altında kalarak yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve tüm milletimize geçmiş olsun diliyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.