Silah altına alınacaklara duyuru!

Karacabey Askerlik Şubesi Ağustos 2016 Er celbinde birinci grup sınıflandırılması yapılan yükümlüler ile erken sevkini talep eden ve kabul edilen yükümlülerin 01-04 Ağustos 2016 tarihleri arasında silah altına alınacağını duyurdu.
Askerlik Şubesi Başkan Vekili Per. Asb. Kd. Bçvş. Özgür Aktaş imzasıyla yayımlanan açıklamada, sevke tabi tutulanların sınıf ve eğitim merkezlerini gösteren listelerini e-devlet kapısı üzerinden www.turkiye.gov.tr adresinden öğrenebilecekleri belirtildi.
Asker adaylarının celbiyle ilgili duyuruda şu bilgiler yer alıyor:
1 – Ağustos 2016 Er celbinde birinci grup sınıflandırılması yapılan yükümlüler ile erken sevkini talep eden ve kabul edilen yükümlüler 01-04 Ağustos 2016 tarihleri arasında silah altına alınacaklardır.
2 – Sevke tabi yükümlüler, sevk edilecekleri eğitim merkezlerini 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren e-devlet kapısı üzerinden www.turkiye.gov.tr adresinden öğrenebilecekler. İsteyen yükümlülerden birinci grupta sevke tabi olanlar 15-28 Temmuz 2016, ikinci grupta sevke tabi olanlar ise 08-19 Eylül 2016 tarihleri arasında askerlik şubelerine gitmeden e-devlet kapısından sevk işlemini yapabileceklerdir. Yükümlüler, e devlet kapısı ve askerlik şubelerinden yaptığı sevk işlemlerinin yol ve iaşe bedelini nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle PTT işyerlerinden veya PTT kart ile PTT matiklerden alabileceklerdir.
3 – Sevk evraklarını almak üzere başvuracak yükümlülerin, nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
4 – Askere alınacakların sevk evraklarını en geç 04 Ağustos 2016 tarihine kadar almaları gerekmektedir. Sevk evraklarını almayanlar ile aldığı halde birliklerine katılmayanlar ‘bakaya’ suçunu işlemiş olacaklarından, mahkemeye verilerek cezalandırılabilecekleri için yükümlülerin zamanında sevk evraklarını almaları ve birliklerine katılmaları menfaatleri icabıdır.
5 – 1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun 45.’inci maddesi gereğince yükümlülere tebligatlar TRT aracılığı ile yapıldığından sevke tabi yükümlülere askere sevk için çağrı tebligatı gönderilmeyecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.