“Sihirli Masal Evim” projesi başarıyla tamamlandı!

Ulubatlı Hasan’lı öğrenciler pandemi sürecini boş geçirmediler

* Ulubatlı Hasan İlkokulu 2/C sınıfı öğrencileri Covid-19 sebebiyle uzaktan sürdürülen eğitim-öğretim dönemini boş geçirmeyerek öğretmenlerinin desteğiyle verimli aktivitelere imza attı. Öğrenciler bu süreçte eTwinning projesi olan “Sihirli Masal Evim” aracılığıyla hayal dünyalarında yeni masallar yarattı.

Karacabey Ulubatlı Hasan İlkokulu 2/C sınıfı öğrencileri yeni bir eTwinning projesine daha imza atarak evlerde kaldığımız okulların kapalı olduğu pandemi sürecinde de uzaktan eğitimlerle “Sihirli Masal Evim”i tamamlayıp sosyal mesafe kuralına dikkat ederek açılışını yaptı.

2/C Sınıf Öğretmeni Pınar Altun ile İngilizce Öğretmeni Tuğba Yıldız, “Sihirli Masal Evim” adlı eTwinning projesini pandemi sürecinin araya girmesi nedeniyle evlerde plan doğrultusunda öğrencileri ile birlikte uzaktan çalışmalarla devam etti.

Ses getiren proje ile çocukların hayal dünyalarında yeni masallar yaratıldı. Öğrenciler heyecan yaratan projede masalların sihriyle bir yolculuğa çıktı. Projede masal kavramı, masalların tanıtımı, masal yazarları, masal kahramanları tanıtımları yapıldı. Masal kahramanlarına ait resimler, maskeler, kuklalar, origami, drama ve kodlama çalışmaları, masal okuma ve dinleme çalışmaları gibi bir çok etkinlik gerçekleştirildi.

Ulubatlı Hasan İlkokulu 2/C sınıf öğrencileri, “Sihirli Masal Evim” eTwinning projesi kapsamında pandemi döneminde Sınıf Öğretmenleri Pınar Altun ile İngilizce Öğretmenleri Tuğba Yıldız rehberliğinde, evlerinde akrostiş şiir hazırladı, ortak masalın bölümlerini seslendirdi, web2 araçlarından etkinlik ile covid-19 mesajları hazırladı, masal köşeleri oluşturarak masallar okudu.

Yazar İrfan Ertan ile webinar düzenlenerek öğrencilerin katılımı sağlandı ve masallarla origami yapıldı. Öğretmen ve öğrencilerin büyük bir istek, azim ve inançla proje faaliyetleri gerçekleştirmesiyle sona gelindi. “Sihirli Masal Evim” projesi kapsamında, son olarak Ulubatlı Hasan İlkokulu’nda Masal Evi hazırlanıp öğrencilerle beraber sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek açılış yapıldı, ardından pasta kesildi. Öğrenciler ve öğretmenler son olarak projelerini başarıyla tamamlamış olmanın haklı sevincini yaşayarak, güzel günlerde buluşma dileğiyle yeni eğitim-öğretim yılını beklemeye koyuldular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.