Sigara yasağı yeniden düzenlenmeli!

* Lokantacılar, Kahveciler, Aşçılar ve Benzerleri Odası Başkanı Burhan Altıntaş, sigara içmeyenler kadar içenlerin de hakkının korunması gerektiğinin altını çizdi.
Karacabey Lokantacılar, Kahveciler, Aşçılar ve Benzerleri Odası Başkanı Burhan Altıntaş,         hükümetin sigara yasağı uygulamasında tek taraflı düşündüğünü belirtti.
19 Temmuz 2009 tarihinde başlayan sigara içme yasağının işlerini olumsuz etkilediğini savunan Altıntaş, çoğu kahvehanenin kapanmaya yada eleman çıkarmaya doğru hızla ilerlediğini söyledi.
            Yasağın başlamasından önce Oda ve federasyonumuz tarafından hükümet temsilcilerine iletilen alternatif çözüm önerilerinin değerlendirilmediğine dikkat çeken Altıntaş, “Hükümetimizin katı tavrı yüzünden yasa bizi mağdur edecek şekilde uygulanmaya başladı. Kanunda acilen düzenlemeler yapılması gerekmektedir. Kahveciler olarak sigara içilen bölümlerin oluşturulması, farklı ruhsat alınarak veya ek ücret ödenerek sigara içilebilen kahvehanelerin açılması gibi çözümlerin biran önce değerlendirilmesi gerekmektedir.
Kahveciler olarak sigara içilen bölümlerin oluşturulması, farklı ruhsat alınarak veya ek ücret ödenerek sigara içilebilen kahvehanelerin açılması gibi çözümlerin biran önce değerlendirilmesi gerekmektedir. Elbette ki sigarayı savunmuyoruz ve dumansız hava projesini destekliyoruz. Ancak, sigara işyerlerimizin ayrılmaz bir parçasıdır. Tiryakiler bilir ki çay ve sigara da ayrılmaz bir bütündür. Sigara içilmeyen bir kahvehaneye kimse çay içmeye gelmez. Bu da bizim sonumuz olur, işyerlerimizi kapatmak zorunda kalır ve ekmeğimizden oluruz” diye konuştu.
            Sigara içmeyenler kadar içenlerin de hakkının korunması gerektiğinin altını çizen Lokantacılar, Kahveciler, Aşçılar ve Benzerleri Odası Başkanı Burhan Altıntaş, “Satışı serbest olan sigaranın içimi için de uygun yerlerin olması gerekmektedir. Bu yerler de kahvehanelerdir. Ayrıca kahvehane önlerinde toplu olarak sigara içilmesi çocuklarımıza kötü örnek teşkil etmekte ve kanunun amacıyla çatışmaktadır. 
            Yetkililerden daha fazla mağdur olmamamız için acilen uygun koşulların oluşturulmasını, kahveci esnafını koruyan, gözeten önlemlerin alınmasını talep ediyoruz. Bu arada esnafımızın da çıkarılan yasalara uymasını, ilgili yasak levhalarının asılmasını, kül tabaklarının toplanmasını, içeride sigara içittirilmemesini istiyoruz. Aksi halde cezai işlem uygulanacağından esnafımızın daha fazla mağdur olmamalarını temenni ediyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.