“Sevgi çiçeklerimiz solmasın”

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) iş birliğiyle Karacabey’de öğrenci ve velilere madde bağımlılığı konferansı verildi.
İlçedeki 8 lisede ‘Sevgi Çiçeklerimiz Solmasın’ adı altında gerçekleştirilen konferanslarda, Bursa Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü’nde görevli bağımlılık uzmanı polis memuru Hasan Uyar tarafından madde bağımlılığı hakkında bilgiler verildi. Seminerlerin son ayağında Ulviye Matlı Fen Lisesi öğrencileriyle buluşan Hasan Uyar, madde bağımlılığı ve zararlarını anlattı.
Öğrencilere, ‘Bağımlılık maddesi nedir? Nasıl bir etki yapar? Madde bağımlığına iten sebepler’ gibi konularda bilgiler veren Hasan Uyar, madde kullanımında en önemli unsurun arkadaş, sevgili ve grup baskısı olduğunu söyledi. Öğrencilere, ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyerek madde teklifinde bulunanın en yakın arkadaşı bile olsa, asla kabul etmemelerini tavsiye eden Uyar, uyuşturucu içen ve satanları kim olursa olsun kendilerine ihbar etmelerini istedi.
Hasan Uyar, Bursa’da okul çevrelerinde uyuşturucu satanların olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını söyleyerek, “Gelin buna her yerde, hep beraber dur diyelim. Burada yaşayan bizleriz. Suçlulara dur demezsek, yarın gelir ucu bize değer. Karacabey olarak sizlerin desteğiyle uyuşturucuya geçit vermeyelim” şeklinde konuştu.
Karacabey Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliğinde görevli polis memuru İsmail Düzdağ da, düzenledikleri seminerlerde kendilerine destek olan Karacabey Belediyesi, ve okul müdürlerine teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.