Şehit Serkan Şahin’e ‘Çok Amaçlı Salon’

Karacabey Şehit Serkan Şahin Ortaokulu’na Belediye’nin katkılarıyla kazandırılan ‘Çok Amaçlı Salon’un açılışı geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirildi.
Düzenlenen açılış programına Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan ile Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Araali, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, okul müdürleri, öğretmenler, okul aile birliği yöneticileri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Açılış öncesi konuşan Şehit Serkan Şahin Ortaokulu Müdürü Aydın Yıldırım, “Öğrencilerimizin akademik başarıları için tüm kadromuzla çalışmaktayız. Ancak başarı çok yönlü bir kavramdır. Sosyal becerileri gelişmemiş bireyler tam anlamıyla başarılı olamazlar. Çocuklarımızı bu yönde geliştirebilmek için ihtiyaç duyduğumuz ‘Çok Amaçlı Salon’umuza Sayın Kaymakamım Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Sayın Belediye Başkanımız Ali Özkan, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Emin Dingin sayesinde kavuşmuş bulunmaktayız. Kendilerine okulumuz adına teşekkür ederiz” diye konuştu.
Öğrenciler adına konuşmayı da Okul Meclis Başkanı Didem Kesin yaptı. Keskin konuşmasında, “Öğretmenlerimiz bizleri eğitir ve öğretir. Ancak onların bizleri daha iyi yetiştirebilmesi için ellerine imkân vermek lazım. Nasıl ip atlamak için ipe, turnuvalara hazırlanmak için bir sahaya ihtiyaç varsa bizim de tiyatroya, spora yönelik kendimizi geliştirmemiz için böyle bir salona ihtiyacımız vardı. Eskiden kış ayında bir program yapmamız gerektiğinde, yağmurun altında ıslanıyorduk. Soğuk havalarda Beden Eğitimi derslerine çıkamıyor, koridorlarda bekliyorduk. Okulumuz Veli Toplantısı yapmak istediğinde öğretmenlerimiz boş sınıf peşinde koşuyorlardı. Okulumuz ilçe programı aldığında ise tiyatro çalışmaları için sahnemiz yoktu. Çoğu zaman sınıflarda sert zeminde prova yapıyorduk. Bugün bizim için ve bizden sonra gelecek nesiller için eğitime ve öğretime yapmış olduğunuz katkıdan dolayı öğrenci arkadaşlarım adına sizlere teşekkür ediyorum. Yapılan her şey bir gün unutabilir. Ancak bu okulda yetişip ülkenin farkı yerlerinde görev yapacak olan arkadaşlarımız sizlerin emeğini ve desteğini asla unutmayacak. İnsana ve eğitime yapılan yatırım hiçbir zaman boşa gitmez. Emeği geçen başta Kaymakamımız Sayın Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanımız Sayın Ali Özkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Emin Dingin olmak üzere herkese teşekkür eder, saygılarımı sunarım” dedi.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da selamlama konuşmasının ardından öğrencilere hitap etti. Özkan, “Karacabey Belediyesi olarak rutin belediyecilik hizmetlerimiz yanında eğitim, sağlık, sosyal, sportif ve kültürel alanlarda da faaliyet göstermeye çalışıyoruz. Özellikle eğitim kurumlarımızın ihtiyaçları noktasında imkânlarımız çerçevesinde ihtiyaçlara cevap vermeye çalışıyoruz. Bugünde Şehit Serkan Şahin Ortaokulu’na kazandırılan ‘Çok Amaçlı Salon’un açılışı için buradayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğrenci temsilcimiz eğitimin önemi üzerine çok güzel bir konuşma yaptı. Karacabey Belediyesi olarak bizlerde eğitimi çok önemsiyoruz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi ülkeler, devletler, milletler arası bir yarış var dünyada. Bizde bu yarışta Türk Devleti’ni, Türk Milleti’ni ön sıralarda görmek istiyoruz. Bu noktada da teknoloji ve bilgi üstünlüğümüzü yakalamamız gerekiyor. Birçok dezavantajımızın yanında en büyük avantajımız genç ve dinamik nüfusumuz, yani sizlersiniz. Sizleri de modern bir eğitim anlayışıyla teşhis ederek bu yarışta en önde olmanızı, Türk Bayrağını en yükseklerde dalgalandırmanızı murat ediyoruz. Bunun için ‘Başkanımla Okuyorum’ projemizle okuma alışkanlığına vurgu yapıyoruz. Sizin de bu şuurla, bu ideal ve sorumlulukla öncelikle derslerinize çalışarak daha sonrada bütün hayatınızda başarılı olacağınıza ümit ediyoruz. Eğitim ve sosyal hayatınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Şehit Serkan Şahin Ortaokulu ‘Çok Amaçlı Salon’un açılış kurdelası kesildi. ‘Çok Amaçlı Salon’da öğrenciler tarafından gerçekleştirilen karate, jimnastik etkinlikleri ve söylenen şarkılar büyük alkış aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.