Şehit Serkan Şahin Ortaokulu’ndan TÜBİTAK Sergisi

Şehit Serkan Şahin Ortaokulu’nda “TÜBİTAK” destekli 4006 Bilim Fuarı kapsamında sergi açıldı.
Serginin açılış törenine; İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Şube Müdürü Gökmen Güler, Halk Eğitim Müdürü Ramazan Özyaman çok sayıda okul müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.
Okul Müdürü Aydın Yıldırım, “Her fikrin değerli olduğunu belirterek okulda “TÜBİTAK” destekli bilim fuarına öğretmenlerin rehberliğinde 30 proje geliştirildiğini” ifade etti. TÜBİTAK proje danışman öğretmenlerinden Ekrem Demirtaş ise amaçlarının “TÜBİTAK” desteği ile öğrencilerin kafasında yeni sorular canlandırmak, bilimsel çalışmayı, araştırmayı öğretmek, bilimi günlük hayatla ilişkilendirmek ve çözüm kurallarını öğretmek olduğunu söyledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Fuarın hazırlanmasında emeği geçen başta Okul Müdürümüz olmak üzere, okul yönetimine, öğretmenlerine, öğrencilerine ve öğrenci velilerimize teşekkür ederim.” dedi.
Bilim Fuarı’nda sergilenen projeler tek tek gezildi. Öğrencilerin projeleri heyecanlı bir şekilde anlatmaya çalışması gözlerden kaçmazken tüm öğrencilerin projeleri ayrı ayrı izlendi. Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce alanındaki projeler bilim fuarını izlemeye gelenler tarafından tam not aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.