Sedat Simavi Vakfı Sosyal Bilimler ödülü

Sedat Simavi Vakfı Sosyal Bilimler ödülü
Karacabey’in yetiştirdiği önemli simalardan TRT İstanbul Televizyonu Prodüktörü Servet Somuncuoğlu, “Sibirya’dan Anadolu’ya Taştaki Türkler” adlı belseli ile Sedat Simavi Vakfı 2008 Sosyal Bilimler Ödülünü kazandı.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından 1979 yılından beri düzenli olarak verilen “Sedat Simavi Vakfı” ödülleri önceki akşam sahiplerini buldu.
Karacabey’li olan ve ülkenin önemli prodüktörleri arasında gösterilen Servet Somuncuoğlu, “ Sibirya’dan Anadolu’ya Taştaki Türkler” isimli belgeseliyle Sedat Simavi Vakfı 2008 Sosyal Bilimler ödülüne layık görüldü.
Servet Somuncuoğlu kimdir?
1964’te Bursa’da doğdu. Arifiye Öğretmen Lisesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebilat Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun oldu. 1988-2004 yıllarında İstanbul Radyosu’nda prodüktör olarak çalıştı. Günle Gelen, Günün İçinden, Müzikli Edebiyat, Yeni Bakışlar, Türkülerle Yaşamak, Aşkın Has Bahçesinde, Tarihte Yolculuk ve Tarihin Büyük İhanetleri programlarını hazırladı. 1740-1962 arasında Türkiye’de yaşayan ve 1962’de Rusya’ya göç eden Manyas Akşehir Kazakları ve Kars Malakanlarının göç hikayesini anlatan “Don Kazakları” ve Çetin Berkmen’le yaptığı söyleşileri topladığı “Adanmış bir Ömür” adlı iki kitabı bulunuyor. Türk dünyasının kültürel, doğa ve tarihi zenginliklerini içeren fotoğraf projeleri hazırlıyor. TRT’de yayınlanan Karlı Dağlardaki Sır programının yapım, yönetim ve metin yazarlığını yapan Somuncuoğlu, halen TRT’de prodüktör olarak çalışıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.