Seçimlerde sessiz kalmayacağız

Eğitim-Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç:
Seçimlerde sessiz kalmayacağız
Karacabey Eğitim-Sen Temsilcisi Salih Tunç, 22 Temmuz’da AKP’yi cezalandıracaklarını söyledi.
AK Parti hükümetini, ‘Her şey Güllük-Gülistanlık’mış gibi göstermeye çalışmakla eleştiren Tunç; “Halkımızın gündelik yaşamındaki kara tabloyu görmezden geliyorlar. Kamu Emekçileri olarak buna sessiz kalmayacak ve AKP’ye hak ettiği cezayı sandıkta vereceğiz” dedi.
Eşitlikçi, özgürlükçü bir Türkiye’den yana taraf olacaklarını vurgulayan Tunç bildirisinde şu görüşlere yer verdi: “12 Eylül Anayasası değil, toplumun bütün kesimlerinin katkısıyla hazırlanan özgürlükçü demokratik bir Anayasa istiyoruz. Siyasetin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Çalışma yaşamını olumsuz etkileyen yasaların iptal edilmesi, çalışanların da katılımıyla özgürlükçü, demokratik ve hukuka dayalı bir çalışma yaşamı istiyoruz. Grev ve toplu sözleşme hakkının özgürce kullanımını, açlık ve yoksulluğun son bulması için adalet ve eşitlik istiyoruz.
Herkese iş, çalışana güvence, kadrolu istihdam ve insanca yaşanacak ücret, vergilendirmede adalet istiyoruz. Kamusal alanın geliştirilmesi, herkes için parasız, nitelikli, sağlık-eğitim hakkı, sosyal güvenliğin yaygınlaştırılmasını ve herkesi kapsamasını istiyoruz. Doğa ve çevre tahribatına son verilmesini istiyoruz. Üreten, istihdam yaratan, özgürlükçü, laik, sosyal ve hukuk devleti ve yönetimi istiyoruz. Eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik bir Türkiye için; seçimlerde savaştan, şiddetten, sömürüden, işsizlikten, gericilikten İMF’den, ABD’den, egemenlerden, piyasa ekonomisini savunanlardan, doğayı yok edenlerden, özelleştirmecilerden, dokunulmazlık zırhına sarılanlardan, önce eşeğini kaybedip sonra bulduranlardan, “kömür ve gıda paketleri dağıtanlardan” yana olan partilere ve milletvekili adaylarına oy vermeyeceğiz.”
KİME OY VERECEĞİZ?
Salih Tunç; “Tercihimiz, barıştan, eşitlikten yana olan işsizliğe, yoksulluğa, eşitsizliğe, adaletsizliğe hayır diyen, İMF’ye, ABD’ye karşı, sosyal devletten yana olan, laiklikten yana olan, işsizliğe çare arayan, vergide adalet isteyen, güvenceli, kadrolu çalışmayı, barış ve demokrasiyi esas alan partileri tercih edeceğiz. Sevgili kamu emekçileri nerede olursanız olun 22 Temmuz da mutlaka sandık başına gidip geleceğiniz için oy kullanın, çünkü bu seçimler; emekçiler için, ülkemiz için, barış ve demokrasi için, hayati önem taşımaktadır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.