Seçim Kurulu’ndaki hesap hatası kimi yaktı?

Seçim Kurulu’ndaki hesap hatası kimi yaktı?
Karacabey’de 29 Mart 2009 günü yapılan Yerel Seçimler’de ortaya çıkan sandık sonuçları sancı yaratmaya devam ediyor.
Pazar günü oy verme işleminin sona ermesiyle sandıkların sayımına geçildi. Drama Mahallesi 1012 numaralı sandığın İlçe Seçim Kurulu’ndaki oy sayımı sırasında DTP’ye 79, AK Parti’ye ise sıfır yazılması sancının başlangıcı oldu.
İlçe Seçim Kurulu’ndaki görevlilerin sandık sonuçlarını bilgisayara aktarırken yaptığı sanılan rakamların kaydırılması hatası, Anavatan Partisi’ni belkide 1 Belediye Meclis Üyeliği’nden etti. Drama Mahallesi 1012 numaralı sandıkta DTP’ye yanlışlıkla 79 oy yazılması seçimin sonucuna etki edebileceği ileri sürülürken, siyasi partilerin temsilcileri bu yanlışın İlçe Seçim Kurulu’ndaki görevlilerin dikkatsizliğinden kaynaklandığı belirtildi.
Konuyla ilgili görüştüğümüz CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, Anavatan Partisi İlçe Başkanı Mustafa Hari ve AK Parti İlçe Başkanı Adem Surguç, seçim sonucuna itiraz edildiğini söyledi. Surguç, Drama Mahallesi’ndeki 1012 numaralı sandıktan AK Parti’ye hiç oy çıkmazken, DTP’ye 79 oy çıkmasının çok şaşırtıcı olduğuna işaret etti.
Surguç, “1012 numaralı sandıkta ortaya çıkan tablo sürprizden de öteyedir. Milyonda bir ihtimaldir. Bu sonuç, Güney Doğu’daki illerimizde görülse, belki olabilir diyebiliriz. AK Parti’ye sıfır çıkan bir sandıkta DTP’ye 79 oy yazılmış olması mantığımızı zorluyor. Karacabey’deki toplam 207 sandığın 206’sında AK Partiye oy çıkarken 1012 numaralı sandıktan boş çıkması normal değildir. Burada istemeyerek de olsa hata yapılmış olabileceğini düşünüyoruz. Bu olasılığı İlçe Seçim Kurulumuzun da düşünmesini ve yeniden değerlendirme yapmasını istiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.