Sayaç okuma bedeli çıldırtıyor

Karacabey'de, elektrik faturalarına yansıtılan “Sayaç okuma bedeli” tepkileri de beraberinde getirdi. 

Daha önce Da­nış­tay'ın, elek­trik fa­tu­ra­la­rın­da­ki “Sa­yaç oku­ma be­de­li­ni­” usul­süz bulduğunu hatırlatan vatandaşlar, UEDAŞ'ı sert bir dille eleştirdi. Karacabey'de yaklaşık 30 bin mesken ve iş yerinin bulunduğunu kaydeden vatandaşlar, UEDAŞ'ın her ay 20 bin TL'ye yakın sayaç okuma bedelini usulsüz olarak abonelerinden tahsil ettiğini vurguladı.

Vatandaşlar, “Daha önce Da­nış­tay'ın, elek­trik fa­tu­ra­la­rın­da­ki sa­yaç oku­ma be­de­li­ni usul­süz bulmasına karşın, UEDAŞ bu bedeli almaya devam ediyor. Karacabey'de yaklaşık 30 bine yakın mesken ve işyeri var. UEDAŞ, her ay ortalama 20 bin TL.'yi usulsüz olarak abonelerinden tahsil ediyor. Bu yanlış uygulamaya son verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. 

Açma, kapama bedeline de değinen vatandaşlar, hiçbir işlem yapılmaksızın 17.70 TL. ödemeye mahkum bırakıldıklarını söyledi ve, “Elektriğimizi kesip, sayacımızı mühürlenmiyorlar. Ancak kesilip, mühürlenmiş gibi fatura düzenliyorlar. Birde faturada, olmayan mührün sökülmesi halinde kaçak elektrik kullanmaktan cezalandırılacağımız belirtiliyor. Yarın mühür sökmekten cezalandırıl-mayacağımızın garantisi yok. Hiçbir işlem yapmadan 17.70 TL ödemeye mahkûm ediliyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.