Sahte Rapor’a 1 yıl 15 gün hapis cezası!

Karacabey Devlet Hastanesinde 15 Temmuz 2010 tarihinde patlak veren, “Sahte Rapor” rezaletine, Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi son noktayı koydu.
Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2,5 yıl önce başlayan yargılama sonunda, biri uzman doktor ile 2 hemşire hakkında, Resmi Belgede Sahtekarlık yapmaktan 1'er yıl 15'er gün hapis cezası verildi.
Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2011/313 numaralı dosya üzerinden yürüttüğü dava 16 Nisan 2013 tarihindeki duruşma ile sonuçlandı
Büyük skandal!
Meltem'in ortaya çıkardığı Karacabey Devlet Hastanesi'ndeki “Sahte Rapor”la ilgili gelişmeler sırasında, o dönemde Toplum Sağlığı Merkezi'nde çalışan Şule Şükran Ay isimli ebeye, yurt dışında olmasına karşın hastanede yatarak tedavi görüyormuş gibi işlem yapıldı. Hastanede olmayan bir hastaya tedavi uygulanıp ilaç verildiği ve taburcu işlemi sırasında yatak istirahatı yazıldığı ortaya çıktı. Doktor, ebe ve hemşire üçlüsünün resmi evrakta sahtecilik yaptıkları ileri sürüldü.
15 Temmuz 2010 tarihinde 0 protokol numarasıyla Acil'e giriş yaptırılan Ebe, aynı gün uzman bir doktor tarafından 103 protokol numarasıyla 'Hastaneye yatırıldı' gösterildi. İki günlük yatışın ardından 15-21 Temmuz 2010 tarihleri arasında ise Ebe'ye sahte rapor verildi.
Ancak Ebe'nin, 15 Temmuz'da yurt dışında olduğu belgelendi. 15 Temmuz'da yurt dışında olduğu halde, 15-21 Temmuz tarihleri arasında Karacabey'deymiş gibi gösterilerek rapor verilen Ebe ile Uzman Doktor'un, yasa dışı bir uygulama içine girerek resmi evrak üzerinde sahtekarlık yolunu açması kamuoyunda büyük şaşkınlık yaşanmasına neden oldu.
1 yıl 15'er gün hapis cezası
Yaklaşık 2,5 yıl süren dava sonunda olaya karıştıkları iddia edilen Ortopedi Uzmanı Sibel Çalap Ece, Ebe Şule Şükran Ay ile Hemşire Seher Öztürk'e, “Evrakta Sahtecilik” suçundan 1 yıl 15'er gün hapis cezası verildi. Sanıkların, “Dolandırıcılık” suçu ile ilgili de net bulgulara rastlanılmadığı için beraatine karar verildi. CMK'nın 231/5. maddesi uyarınca sanıklar hakkındaki “Hükmün açıklanmasının geri bırakılması” ve CMK 231/8. maddesi uyarınca 5 yıl boyunca denetimli serbestlik süresine tabi tutuldukları belirtildi.
Olaya adı karışan Hemşire Gülay Trabzon'un ise, söz konusu iki suçtan da beraat ettiği öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.