Sahillerde ‘Güvenlik’ tamam

Karacabey’in yazlık tatil bölgesi Yeniköy, Malkara ve Kurşunlu sahillerinde bu hafta sonu meydana gelen boğulma vakalarında acil müdahalede bulunan tim sayesinde üzücü bir olay yaşanmadı. Yaz sezonu boyunca sürekli teyakkuzda bekleyen ekip bu zamana kadar toplam 18 boğulma vakasına müdahalede bulunurken vatandaşların da denize gönül rahatlığıyla girmesine neden oluyor.
Özellikle sahil bölgelerinde verilen fırtına alarmına rağmen vatandaşlar bu hafta sonu yine denizlere akın ederek yüzmek istedi. Uyarılar dikkate alınmayınca Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığı ve Karacabey Belediyesi ekiplerince koordineli bir şekilde görev alan Sahil Güvenlik Timi alarma geçti ve bu sayede sadece bu hafta sonu içerisinde 4 farklı boğulma vakası önlendi.
Yaz sezonu açıldığından bu yana toplam 18 boğulma vakasına müdahale eden Sahil Güvenlik Timi özellikle hafta sonları her an müdahaleye hazır durumda bekliyor. Yeniköy sahillerinde 4, Malkara sahillerinde 2 ve Kurşunlu sahillerinde 2 olmak üzere toplam 8 kişiden oluşan Sahil Güvenlik Timi ile ilgili Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan yaptığı açıklamada “Büyükşehir yasası kapsamda ilçemiz pek çok alanda geçmiş yıllara göre daha üstün hizmetler almaya başladı. Elbette bu hizmet alımları yine Karacabey Belediyesi ile koordineli bir şekilde yürütülüyor. Bunlardan biriside Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından görevlendirilen Sahil Güvenlik Timi. Kurulan ekip sayesinde bu zamana kadar 18 boğulma vakasına engel olunduğunu biliyoruz. Bu görevli arkadaşlar haftanın 7 günü sürekli teyakkuzda bekliyorlar. Umarım bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada üzücü bir olay yaşamadan yaz sezonumuzu kapatırız. Ayrıca vatandaşlarımız fırtınalı günlerde denize girilmemesi konusunda yapılan uyarıları dikkate almalıdır” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.