Sahillerde Atlı Jandarma Timi denetimleri

Karacabey’in Yeniköy, Malkara ve Kurşunlu sahillerinde devriye görevi yapan Atlı Jandarma Timleri kapkaç, hırsızlık gibi olaylara anında müdahale ediyor.

Nevşehir At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı’nda görevli 2 jandarma, özel eğitim verilen atlarla 4 bölgede emniyet ve asayiş için önleyici hizmet veriyor. Atlı Jandarma Timi, sahillerdeki vatandaşlarında ilgi odağı oldu.

Karacabey’in sahillerinde Nevşehir JAKEM’e bağlı Atlı Jandarma Timleri, tatilcilerin de yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Özel eğitimli atların duruşu ve asaleti plajlarda dikkat çekerken, tatilciler de onlarla hatıra fotoğrafı ve selfie çekiyor. Tim üyeleri de vatandaşların bu isteğini geri çevirmiyor, onlarla sohbet ediyor.Jandarma Astsubaylar, Bozok, Cangül ve Plevle adı verilen atlarla Karacabey, Mudanya ve Gemlik sahilleri ile Uludağ Milli Parkı piknik ve kamp alanlarında belli günlerde görev yapacak. Sahil ve piknik alanlarında görev yapacak Atlı Jandarma Timi, kapkaç, hırsızlık gibi olaylara anında müdahale edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.