SAĞLIKLI EĞİTİME MERHABA!

İsmail ŞEN KÖŞE YAZISI

UĞUR Okulları Karacabey Kampüsü Müdürü

Dün zil çaldı. Öğrencilerimizin bir bölümü, COVID-19 nedeniyle 6 aydır uzak kaldıkları okullarına döndü. Öğretmenlerine ve sıra arkadaşlarına kavuştu. Böylece geçtiğimiz Mart ayından bu yana ilk kez yüz, yüze “Kademeli eğitim” başladı.

Aylar sonra duyduğumuz zil sesini bir hayli özlemişiz. Sınıflarımız neşe doldu. Okul öncesi  1. sınıf ve sınav grubu olan 8. Sınıf ile 12. sınıf öğrencileri, ekranları başından kalkarak yüz, yüze derse yeniden adım attı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, şimdilik diğer kademelerde uzaktan eğitim devam edecek. Bu arada isteyen veliler mazeret bildirerek öğrencilerini okula göndermeyebilecek.  Görünen o ki, bu yıl eğitim hem uzaktan, hem de yüz, yüze olacak. Elbette hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymak öncelikli uygulamalarımızın başında yer alacak. Başka bir deyimle sağlık, olmazsa olmazımız olacak.

ÖNCELİĞİMİZ SAĞLIK

Eğitimcilerimizin, sağlığın her şeyden önce geldiğinin bilinci içinde olduklarını biliyoruz.

Bu nedenle, Uğur Okulları Karacabey Kampüsü, “COVID-19 Salgını ile İlgili Eğitim ve Öğretimde Alınan Tedbirler ve Uygulamalar Rehberi”ni zaman yitirmeden yürürlüğe geçirdi.

Okulumuzu, söz konusu pandemi uyarıları doğrultusunda yeniden yapılandırdık. Yeni dönem hazırlığımız, okulun her alanında hissediliyor. Gelişten, gidişe değin her aşamada görülen önlemler ve uygulamalar güven veriyor.

Öğrencilerimiz için sınıflarımızda fiziksel mesafe kuralına göre oturma düzeni oluşturduk. Her sırayı öğrencimizin bireysel kullanımı için ayırdık. Okuldaki merdivenlerden inişleri ve çıkışları ayrı olacak şekilde yeniden düzenledik.

EĞİTİMDE HIZLI DİJİTELLEŞME

Türkiye’de, 11 Mart’ta ilk koronavirüs belasının görülmesinden sonra 16 Mart’ta, okullarda yüz, yüze eğitime ara verildi. 23 Mart’tan itibaren ise dersler uzaktan eğitimle devam etti.

Dünyanın dört bir yanında ve yaşamın neredeyse tüm alanında ezberleri bozan pandemi, özellikle eğitimde devrim niteliğinde değişikliklerin yaşanmasına neden oldu.

Teknolojiye yatırım yapan ülkelerde, çocuklar eğitimden pek de fazla mahrum kalmadı. Teknolojiyle iç içe büyüyen Z kuşağı, hızlı bir şekilde dijital kaynaklardan öğrenmeyi öğrenirken, öğretmenler mesleki gelişimlerine katkıda bulundular.

Bu süreçte Uğur Okulları, yüz yüze ve çevrimiçi eğitimin bütünleştiği eğitim modeli ile uzaktan eğitimde fark yarattı.

Üç yıldır okulumuzda aktif olarak kullanılan, kişiye özgü ve yapay zeka tabanlı dijital öğrenme- öğretme platformu Metodbox ile pandemi döneminde adeta okul eve taşındı.

Yeni eğitim öğretim yılında belirlenen kademelerde yüz yüze eğitimler başlasa da diğer kademeler Bilim Kurulunun alacağı yeni bir karara kadar uzaktan eğitime devam edecek. Artık biliyoruz ki, dijital kaynaklardan yararlanmanın önemi yaşamımız süresince öne çıkacak.

UĞUR Okulları bu bilinç içinde, yeni ders yılında canlı derslerimizi de Metodbox’a taşıyarak bir ilki daha gerçekleştirdi.

Metodbox içerisine entegre edilen, yerli ve eğitim odaklı görüntülü görüşme sistemi SeeMeet ile dijital okul ortamının ihtiyaçları tek bir uygulama içinde tutulacak. Kısaca, canlı dersler, SeeMeet üzerinden yapılacak.

Anlayacağınız, biz hazırız.

Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize başarı getirmesini diliyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.