“Sağlık çalışanları için mücadeleye devam!”

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Gökhan Yünkül ile Sağlık-Sen Şube Başkan Yardımcısı Erkan Baştar, geçtiğimiz hafta Karacabey’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Karacabey İlçe Başkanı Fatih Alpaslan’dan ilçedeki sendika çalışmaları hakkında bilgi alan Şube Başkanı Yünkül, Karacabey Devlet Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanlarıyla da bir araya geldi.
Ziyarette çalışanlara sendikanın çalışmaları hakkında bilgiler veren Yünkül, Sağlık-Sen’in bugüne kadar çalışanlar için en çok kazanım elde eden sendika olduğunu vurguladı.
Yıllarca yetkili sendika olarak masaya oturan diğer sendikanın, bugün yetki için çalışanlara gitmesine anlam veremediğini belirten Yünkül, “Yetkili oldukları dönemde masadan kaçan, masadan bir kazanım dahi elde edemeyenler, bizi sarı sendika olarak suçlayanlar. Bugün çalışanlara, ‘Biz iktidarın ortağıyız, bize destek verin’ diyerek bilinç altında yatan düşüncelerini ve sendikacılık anlayışlarını gün yüzüne çıkarıyorlar. Biz kurulduğumuz günden beridir hep çalışanların hakkını önceledik. Masada hep çalışanlar için mücadele verdik. Çözülemeyecek denilen birçok sorunu Memur-Sen ve Sağlık-Sen çözmüştür. Bundan sonrada ‘aldatmayan’ ve ‘aldanmayan’ sendikacılık ilkemiz ile çalışmaya devam edeceğiz. Malum sendikanın yalanlar ile sağlık çalışanlarını kandırmaya çalıştığını görüyoruz. Ancak bizler sağlık çalışanlarının güvenini kaybetmektense, yetkimizi kaybetmeye hazırız. Onun için dün de, bugün de, yarın da dostdoğru olmaya devam edeceğiz. Tarlada izimiz, çalışmamız var ve bugünde harmanda yüzümüz var.” dedi.
3.600 ek gösterge ve ek ödeme konusunda da değerlendirmelerde bulunan Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, “3.600 ek gösterge konusunu gündeme taşıyan ve takipçisi olan sendikamızdır. 4. Dönem toplu sözleşmede tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına 600 puan ek gösterge artışı yapılması sendikamız tarafından talep edilmiştir. Emekli olan çalışanların maaş konusunda yaşadığı mağduriyeti gidermek için talebimizin takipçisi olduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuya duyarsız kalmaması ve söz vermesi bizleri mutlu etmiştir. Ancak bu konunun bir an önce hayata geçmesini bekliyoruz. Bu düzenleme yapılırken sadece 4 farklı meslek grubunu değil, tüm kamu görevlilerini içine alacak, kapsayıcı, eşitleyici ve adaletli bir 3600 ek gösterge çalışmasının yapılmasını bekliyoruz.
Tüm kamu çalışanlarının ortak sorunu olan emekli maaşlarının düşüklüğü de böyle bir düzenleme ile giderilecektir. Ek ödeme konusunda yaşanan sıkıntıları yıllardır gündeme getiriyoruz. Yamalı bohçaya dönen ve iflas eden ek ödeme sisteminde acilen değişikliğe gidilmeli ve çalışanların her ay 500 ile 1.000 TL kaybına sebep olan yönetmeliğin değiştirilmesini istiyoruz.” diye konuştu.
Ziyaretlerin ardından Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Arif Kadri Balcı’yı makamında ziyaret eden Şube Başkanı Gökhan Yünkül, sağlık çalışanlarının sahada yaşadığı sorunlar ile ilgili bilgiler verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.