Sadi, hem kendini yaktı, hem de kendini!

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ne diyordu? “Yalan yazıyorlar… İftira atıyorlar… Karalama yapıyorlar…”
Eski Belediye Başkanı Hayri Öztetikler ne söylüyordu? “Belediye Spor'la ilgili dosyalar incelenemez.”
Kurtulan'la kurtulmayı düşünen yandaş gazeteler ne yazıyordu? “Başkanımızı yıpratmaya çalışıyorlar… Çamur at izi kalsın kampanyası sürdürülüyor…”  
    Biz ne diyorduk: “Belediye, en karanlık dönemini yaşıyor… Belediye'de yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları aldı başını gidiyor…”
Biz, belgeyle konuşuyor, yazılarımızı somutlaştırarak yazıyorduk.
    Kurtulan'ı kurtarmaya çalışanlar, inandırıcı yanıt veremiyor, şaklabanlıkla halkı kandırmaya yöneliyordu.
    Şimdi ne oldu biliyor musunuz? Takke düştü, kel göründü.
    Belediye'nin, halk arasında “Örtülü havuz” olarak adlandırılan, Belediye Spor'la ilgili dosyaları aralanınca gizli, kapaklı ne varsa dökülmeye başladı.
Sonuçta, gerçekler ortaya kondu, zaman bizi bir kez daha haklı çıkardı.
Çürük kokular dayanılmaz boyutlara ulaşınca,  İçişleri Bakanlığı, Mustafakemalpaşa Belediye'sinde ön inceleme yaptırdı. Ön inceleme sırasında Belediye'nin zarara uğratıldığı saptandı. Bu nedenle 06/02/2013 tarihli kararla, ayrı dosyalar üzerindeki 3 değişik suçtan, Sadi Kurtulan ile birlikte 38 kişinin yargılanması gerektiği duyuruldu.
Bakanlığın 3 değişik suçlamasına bakalım:
1- Belediye'ye ait taşınmazların, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu uyarınca ihale edilmeden, 5393 sayılı Belediye Kanununun 75/d maddesi hükmüne aykırı olarak, Meclis kararıyla Belediye Spor'a tahsis edilmesi suretiyle Belediye'nin zarara uğratılması.
2- Belediye'nin hizmet ve görevlerinin ifası amacıyla ve hizmet alımı yöntemiyle temin edilen, ücretleri Belediye'ce ödenen Şencan isimli firmanın bazı çalışanlarının Belediye hizmetleri ve alanları dışında çalıştırılması.
3- Belediye araçlarıyla tarifesiz ve ücretsiz yolcu taşımacılığı yapılarak Belediye'nin zarara uğratılması.
İddialar çok ciddi. Yolsuzluk mu, usulsüzlük mü, görevi kötüye kullanmak mı ararsın, tümü var. En önemlisi de Belediye'yi zarara uğratmak.
Kurtulan bu kez kurtulamayacak gibi.
Öncelikle İçişleri Bakanı Muammer Güler'in Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı'na gönderdiği yazıyla yargılanmalarını istediği isimleri okuyalım:
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Eski Belediye Başkanı Hayri Öztetikler, Belediye Meclis Üyeleri: Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı, Nuray Laçiner, Kamil Ertuğrul, Melahat Kamile İlhan, Vasfi Kırkan, Engin Sökmen, Selçuk Palabıyık, Cemal Batır, Mehmet Atılgan, Adnan Oğuz, Halil İbrahim Özşekerci, Süreyya Erdem, Adnan Akın, Tevfik Demir, Yaşar Yenipazar, Hasan Büyükakmanlar, Fatih Şengül, Mehmet Kul, Sinan Saygı, İsmail Gürses, Nezettin Şahinbaş, Muhsin Aytekin, Mahmut Gök. Erhan Onar.
Eski Belediye Meclis Üyeleri: Ahmet Büyükçivici, Betül Atakav, Önder Sarı, Ş. Vahit Girgin, Mehmet Kokudal, Müjdat Tezsezen, Yaşar Köstereli, Ali Osman Sel, Sakıp Loyan, Ahmet Özsezer, Ali Rıza Özkaraman.
    Bakanlığın ön incelemesi, 2008 yılı ve sonrasını kapsıyor. Anlaşılan, Hayri Öztetikler ve ekibinin son bir yılı araştırılırken, Sadi Kurtulan'ın dört yılı mercek altına alınıyor.
    Bildiğini okuma konusunda fren kullanmayan Sadi Kurtulan'ın belediyeler yasasını çiğneyerek sürdürdüğü keyfi uygulamaları büyük sıkıntılar yaratacak.
    Bu süreçte elbette ki, en çok Kurtulan'ın başı ağrıyacak.
    Gel gör ki, yargılanacaklar arasındaki çoğu günahsız isim de hak etmedikleri halde hırpalanacak.
    Şimdi ne olacak?
    Hani yalan yazıyorduk. Hani yıpratmaya yönelik karalama yapıyorduk.
    İçişleri Bakanı Muammer Güler de mi iftira atıyor? AKP'li Bakan, AKP'li Belediye Başkanı'na hiç iftira atabilir mi?
    Ah Sadi ah, vah Sadi vah, hem kendini yaktın, hem de kendini.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.