Şaban’a bir şans verin!

Milletvekili Önder Matlı ile yardımseverlere çağrı:

*Adı Şaban Kırıcı. 2008 yılında tekneden denize atlarken boynu kırıldı. Bursa’da 9 ay yattı. 4 ay da yoğun bakımda kaldı. Şu an boynunda bir sıkıntı kalmadı. Ancak sürekli yattığı, çok fazla hareket ettirilmediği ve gerekli ilgiyi görmediği için kalça ve vücudunun çeşitli bölgelerinde yaralar oluştu. Yaklaşık 4 yıldır vücudundaki yaralar nedeniyle büyük acılar çeken Şaban Kırıcı’nın özel bir hastanede uzun süreli tedavi görmesi gerekiyor.

*Maddi durumları iyi olmayan Kırıcı ailesi, şu mübarek Ramazan ayında başta Milletvekili Önder Matlı ile kendilerine destek olacak yardımseverleri bekliyor. Şaban yeniden yaşama dönmek istiyor.

17 Temmuz 2008 yılında tekneden denize atlarken başını kum tümseğine çarpan Şaban Kırıcı’nın boynu kırıldı. Daha sonra hemen ambulansla Karacabey Devlet Hastanesi’ne oradan da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gönderilen Kırıcı, 9 ay boyunca yattı. Yaklaşık 4 ay da yoğum bakımda kalan Kırıcı için zor günler işte o zaman başladı.

            Yoğun bakımda yattığı dönemde çok fazla hareket ettirilmeyen Şaban Kırıcı’nın kalça ve vücudunun bazı bölgelerinde yaralar oluştu. Zaman içinde bu yaralar öyle acı vermeye başladı ki, eve döndüğünde el ve kolları dışında hiçbir yerini hissetmiyordu.

            Tıp Fakültesi’nde gerekli ilgiyi görmediğini dile getiren Şaban Kırıcı, fizyoterapi tedavisi almaması nedeniyle bu hale düştüğünü söyledi. Kaza sonrası boynunda herhangi bir sıkıntı kalmadığını belirten Kırıcı, 4 yıldır vücudundaki yaralar nedeniyle zor günler geçirdiğini kaydetti.

            Ev hanımı bir anne ve işçi bir babanın 8 çocuğundan biri olan Kırıcı, uzun süreli tedavi görmesi gerektiğini ifade etti.

            Tıp Fakültesi’nden evine döndükten sonra annesi Fatma Kırıcı’nın özverili bakımıyla artık vücudunu hissettiğini dile getiren Şaban Kırıcı, “Vücudumun tedaviye cevap verip vermeyeceğini anlamak için özel bir hastaneye gitmem gerek. Uzun süreli bir tedavinin ardından fizyoterapi alıp alamayacağım netleşir. Ancak özel hastaneye gidecek durumda değiliz. Yeniden hayata dönmek istiyorum” dedi.

            Anne Fatma Kırıcı, oğlunun yaşam dolu olduğunu belirterek, “Milletvekilimiz Sayın Önder Matlı başta olmak üzere tüm yardımseverlere çağrıda bulunuyorum. Oğlumu bu sıkıntıdan kurtarın. Ona bir şans daha verin. Bizim buna gücümüz kalmadı” diye konuştu.

            Baba Kenan Kırıcı ise, oğlunun bu haline çok üzüldüğünü ve ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Tek isteklerinin oğlu Şaban Kırıcı’ya sahip çıkılması olduğunu ifade eden Kenan Kırıcı, “Sesimize kulak verin. Bu mübarek Ramazan ayında yardımseverlerden destek bekliyoruz” diyerek düşüncelerini paylaştı.

            İradesi yerinde olan ve sağlıklı düşünebilen Şaban Kırıcı, 4 yıldır kaderine terk edildiğini ve yeniden yaşama dönmek istediğini yineledi. Fizyoterapi tedavisi alması halinde yeniden ayağa kalkabileceğine inandığını söyleyen Kırıcı, “Umutlarım tükenmeden destek bekliyorum” diyerek sözlerini noktaladı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.