Saadet’ten terör reçetesi

Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, son günlerde iyice hareketlenen ülke gündemi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
Artan terör olayları ile Cizre ve Silopi’de sokağa çıkma yasağına dikkat çeken açıklamalarda bulanan Koçak, Cizre ve Silopi’deki hendeklerin sadece mahalleleri değil, gönülleri de birbirinden kopardığına vurgu yaparak, Saadet Partisi’nin hazırladığı terör reçetesini kamuoyuyla paylaştı.
Ülke olarak gergin ve hassas günler yaşadıklarını belirten Koçak, “Bir yandan hiç lüzumu yokken Suriye ile yaşadığımız gerginlik, diğer yandan Rusya ile yaşadığımız derin kriz, öbür yandan etrafımızı saran ateş çemberi. Namluları İslam dünyasına çevrilmiş onlarca savaş gemisi. Akdeniz askeri gemilerin kaynaştığı bir savaş gölüne dönüşmüştür. Bu durum adeta ‘Melhame-i Kübra’nın habercisi gibidir. İslam dünyası yeni bir haçlı seferiyle karşı karşıya. Böyle hassas dönemlerde bir ülke için en önemli şey elbette birlik ve beraberliktir” dedi.
İstiklal şairi Akif’in “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez” sözleriyle açıklamasına devam eden Koçak, “Tarihimiz bu gerçeğin sayısız örnekleriyle doludur. Biz, millet olarak, geçmişte çok daha sıkıntılı günler yaşadık. Ülkemizin adım adım işgal edilmeye çalışıldığı zamanlardan geçtik. Ama yüreklerimiz aynı hedef, aynı vatan, aynı inanç için attığından dolayı o zorlu günleri zaferlerle taçlandırdık. Maalesef bugün imtihanın en zorlusunu veriyoruz. Kardeşlik imtihanından geçiyoruz. Şırnak’tan, Cizre’den, Silopi’den ürkütücü haberler geliyor. Şehirler boşaltılıyor. Sokağa çıkma yasakları birbirini izliyor. Okullar kapanıyor, öğrenciler, öğretmenler süresiz izne gönderiliyor. En büyük gücümüz olan kardeşlik duygularının yerini, en büyük tehlike olan korku ve öfke alıyor” diyerek Cizre ve Silopi’de yaşananlara dikkat çekti.
Cizre ve Silopi’deki hendeklerin sadece mahalleleri değil, gönülleri de birbirinden kopardığına vurgu yapan Koçak, “Bildiğiniz gibi olayların şiddetli bir şekilde yaşandığı dönemde Genel Başkanımız Prof.Dr. Mustafa Kamalak Cizre’ye giderek incelemelerde bulundu. Orada yaşananları bizzat yaşayarak görme imkânı buldu. Şunu net olarak söylemek isteriz ki, sadece güvenlikçi politikalar sorunu çözmekten çok uzaktır. Nitekim hendeklerin kapatılması amacıyla daha önce ilan edilen sokağa çıkma yasaklarının problemi çözemediği, hatta tam tersine sokağa çıkma yasağının uygulandığı dönemlerde hendeklerin daha da arttığı net bir şekilde görülmüştür” ifadeleriyle sokağa çıkma yasağının uygulanmasının çözüm olmadığını belirtti.
Uygulanan yöntemin sorunu çözmek yerine daha da derinleştirdiğinin altını çizen Koçak, “Uygulanan yöntem sorunu çözmemekte, daha da derinleştirmektedir. Teröre karşı silahlı mücadele elbette olacaktır, ancak meselenin çözümü için siyasal-sosyal-kültürel ve ekonomik adımların da atılması, kardeşlik bağının güçlenmesi gerekmektedir. Çünkü siyasetin görevi hendekleri kapatmak kadar, gönülleri kazanmak olmalıdır” dedi.
Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşanan terör olaylarının son bulması için Saadet Partisi olarak hazırladıkları ‘terör reçetesini de kamuoyuyla paylaşan Koçak, ‘kerim’ devlet anlayışına vurgu yaptı. İşte 6 maddelik ‘Saadet Reçetesi; “Sıkıyönetimin ön plana çıktığı gardiyan devlet yaklaşımıyla değil, şefkat ve kardeşliğin esas alındığı “kerim” devlet anlayışıyla hareket edilmelidir. Ne olursa olsun hukuktan ve meşru zeminden ayrılmamalıdır. Siyasetin acilen dilini düzeltmesi ve kutuplaşmadan vazgeçmesi gerekmektedir. Bu milletin fertleri arasında en güçlü bağ dindarlık bağıdır. Bu nedenle İslam kardeşliği vurgusu samimi olarak ifade edilmelidir. Sıkıyönetim ilan edilen yerler, gençler arasında işsizliğin en yoğun olduğu yerlerdir. Bu ise terörün gelişimine zemin hazırlamaktadır. Hızlı ve planlı kalkınma için, serbest piyasa anlayışı yerine, bu bölgede, geçici süreyle yatırımları kamu üstlenmelidir. Devletin riske girmediği bir yerde özel sektörün riske girmesini beklemek ancak zaman kaybına neden olmaktadır. Ne olursa olsun, çözüm süreci sürdürülmeli, ancak bunun muhtevası, yöntemi ve metodu değiştirilmelidir. Saadet Partisi’nin belirttiği şekilde yapılmalıdır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.