Saadet’te eğitim ışığı

Saadet’te eğitim ışığı
Karacabey Saadet ve Hamidiye Mahalleleri’ndeki eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla Kaymakamlık, Eğitim Odası açılmasını kararlaştırdı.
Kaymakam Dursun Balaban’nın desteği ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün önderliğinde eğitim ışığı yeniden yakılıyor.
Dernek Başkanı Hasan Çalıbaşı, Eğitim Odası’nın yeniden açılmasından çok mutlu olduklarını ifade ederek, Kaymakam Dursun Balaban ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Çalı’ya teşekkürlerini iletti. Çalıbaşı, “Eğitim Odası’nın açılmasıyla projelerimizi hayata geçireceğiz. Uzun ve kısa vadede mahallemizde eğitim, sağlık ve mesleki konularda kurslar açılmasını planladık. Derneğimizin projeleri arasında orta okul ve lise mezunu gençlerimize güvenlik görevlisi sertifikası, işsiz gençlere forklift ehliyeti kursları açarak meslek edindirmek yer almaktadır.
Kadınlarımızın el işi ve oyacılık dalında yetiştirilmesi, ilkokul mezunu, orta okul terk olan insanlarımıza kısa dönem meslek edindirme kursları ile fabrikalarda iş olanaklarının arttırılması başlıca hedeflerimiz arasında.
İlk etapta yaşama geçirmeye çalıştığımız projeler bu şekilde. Bu projelerin arkası değerli Kaymakamımız Dursun Balaban’ın destekleriyle sürdürmek istiyoruz. Kısa vadeli projelerin yanında uzun döneme yayılacak çok değerli projelerle Saadet ve Hamidiye Mahalleleri’ni ayağa kaldırmak tek düşüncemiz. Mahallemizde eğitimli ve üretken bir toplumun ilk adımları atılmıştır” diye konuştu.
Halk Eğitimi Müdürü İbrahim Çalı’da Saadet Mahallesi’nde açılacak Eğitim Odası’nda çeşitli kurslar, toplantı ve seminerler gerçekleştirileceğini, aynı zamanda sağlık taraması gibi sosyal faaliyetlerin de yürütüleceğini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.