Romanların Kurtulan isyanı

Mustafakemalpaşa'da Karşıyaka derler adına. Kirmasti'nin kıyısında, en uçta. İki mahallemiz var orada. Dere Mahallesi ve Yeni Dere Mahallesi. Gitmesek de görmesek de bizim mahallelerimiz.
    İteklenmekten bıkan, yarınlara kaygıyla bakan 8 bine yakın vatandaşımızın çoğu işsiz buralarda. Çoğu aç ve açıkta.
    Sokaklar toz, toprak, sokaklar çamur deryası.
    Seçim zamanlarında verilen sözlerin yerine getirilmemiş olmasından yakınıyorlar. Özellikle de Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ın kendilerini çok kandırdığına inanıyorlar.
    Kurtulan'a ateş püsküren Roman vatandaşlarımızı geçen hafta içinde ziyarete gittik, Bir soralım dedik, bin ah işittik.
    Tümü kırgın, tümü öfkeli Sadi Kurtulan'a.
Dertliler mi dertliler. En çok da unutulmuşluktan yakınıyorlar. Değer verilmediklerini düşünüyorlar ve çok üzüldüklerini dile getiriyorlar.
    Acıyı bal eyleyen çilekeş vatandaşlarımız isyan ediyor ve bu kez aldanmayacaklarını,  Sadi'yi sandığa gömeceklerini söylüyor.
    Geçici değil, kalıcı çözüm bekleyen Romanlar emek gücüne, alın terine güveniyor.  Balık değil, balık tutmasını öğrenmeyi yeğlediklerine vurgu yapıyor. Aş değil, öncelikle iş istediklerine dikkat çekiyor.
AKP'li Meclis Üyesi Onar: Roman kardeşlerimden özür dilerim
AKP'li Meclis Üyesi Erhan Onar'ı sıkıştıran Dere Mahalleliler, ellerindeki Sadi Kurtulan'ın verdiği sözlerle ilgili kağıda dökülen belgeyi göstererek, Belediye'de iktidara taşıdıklarından 4 yıldır yumurta kadar hizmet alamamanın haklı eleştirisini yaptılar.
    Sütten ağzı yanan Dere Mahalleliler, önümüzdeki yerel seçimlerde, kendilerini kandıranlardan sandıkta hesap soracaklarını söylerken, Erhan Onar'ı bir hayli terlettiler. Roman vatandaşlarımızı bir saatten fazla hiç konuşmadan dinleyen Erhan Onar, “Kimseye sözüm olamaz. Eleştiriler doğrudur. Yakınmaları anlıyorum. Basının huzurunda tüm hemşerilerimden özür diliyorum. Ancak, kırgınlığı, küskünlüğü doğru bulmuyorum. Sorunlar çözümlenmek için vardır, çareler de hiçbir zaman tükenmemiştir. Umudumuzu yitirmememiz gerekir” dedikten sonra sazı Muhtar Yetiş Kargalı aldı.
Muhtar Kargalı açtı ağzını, yumdu gözünü…
“Sadi Kurtulan'ın yüzünü bundan sonra şeytan görsün“ diye konuşmaya başlayan Muhtar Yetiş Kargılı, elindeki belgeyi göstererek, “Hizmetlerle ilgili verilen sözleri birlikte yazdık. Aradan 4 yıl geçti, yüzümüze bile bakan olmadı Verilen sözleri defalarca hatırlattık. Çalmadığımız kapı kalmadı. Bize dilenci muamelesi yaptılar. Sokaklarımız çamur içinde, tozdan, topraktan yürüyemiyoruz. Sokaklarımız parke taş olacaktı, unutuldu. Muhtarlık binası dedik, Derneğimiz için yer istedik, sırt çevrildi.
    Düğün solonu sözü verildi, bir adım atılmadı. Spor Kulübümüzün, at arabalarımızın, hamallarımızın konumu belirlenmedi. Set kıyıları ağaçlandırılacaktı, çocuklarımız için park yerleri, ailelerimiz için piknik yerleri yapılacaktı, hiç hatırlanmadı. Fakir insanlarımızın su borçlarına kolaylık getirilecekti, set boyundaki tarlalarda ziraat yapılacaktı, kimsenin umurunda olmadı. Proje yapılacak ve AB'den alınacak fonla ekonomimiz canlandırılacaktı, hayal oldu. Güner Şenpamukçu İlköğretim Okulumuz YİBO Projesine alınacaktı, alınmadı.
    İsteklerimiz küçüktü, yapılmayacak istekler değildi. Tümü için defalarca söz verildi. Defalarca unutulduk. Artık unutulma kabul etmiyoruz, dışlandığımızı düşünüyoruz. 10 ay sonra ne yüzle gelecekler kapımıza. Hiç mi utanmayacaklar. Nasıl oy isteyecekler acaba? Sadi Kurtulan bundan sonra Mahallemize oy istemeye hiç gelmesin.
    Biz dilenci değiliz. Anayasal haklarımızı istiyoruz. Öncelikle İş, öncelikle okul istiyoruz. Eğitimli bir toplum olmak bizim de hakkımız değil mi? Buradan tüm siyasi partilerimize selam olsun” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.