Roman sorunları masaya yatırıldı

AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen Rom, Dom ve Lom dernekleri ile Ankara’da bir toplantı yaptı.
            Ankara’da Romanların ortak sorunlarına yönelik çözüm önerileri oluşturulması kapsamında organize edilen toplantıya devlet tarafından yine Romanların dahilinde sosyal politikalar üretilmesi amaçlarını taşıyan toplantıya Bursa Milletvekili Ali Koyuncu bizzat, Devlet Bakanı Faruk Çelik ise telefonla katılarak Roman dernekleri Federasyonu Başkanı Erdinç Çekiç ile görüşme gerçekleştirdi.
            Toplantıya; Edirne Roman Kültürünü Araştırma Derneği, Lüleburgaz Batı Trakya Romanları Kültür Yardımlaşma Derneği, Mersin Romanlar Derneği, Keşan Roman Kültürünü Araştırma Derneği, Kırklareli Roman Kültürünü Koruma Derneği, İzmir Çağdaş Romanlar Derneği, Romankara, Muratlı Romanlar Derneği, Artvin Lom Derneği, Hatay Dom grubu,  Bergama Kadınları Roman Kültürünü Tanıtma Derneği, Dikili Romanlar derneği, İzmir Romanlar derneği ve Bursa romanlar derneğini temsilciler katıldı.
            Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, Romanların yaşamış oldukları sorunları bildiğini ve bunlara yönelik çözüm önerileri üzerine çalıştıklarını belirtti.
            Koyuncu, “Doğup büyüğüm Mustafakemalpaşa’da Roman vatandaşlarımızla iç içe yaşadık. Onların sevincini de hüznünü de çok iyi bilirim. Bu kardeşlerimizin sorunlarının çözümüne yönelik alınması gereken tüm devlet olanaklarını seferber edeceğiz” dedi.
            Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdinç Çekiç; Bursa Milletvekili Sayın Ali Koyuncu’nun ve Devlet Bakanı Sayın Faruk Çelik’in ve diğer Devlet yetkililerinin yakın ilgilerinden dolayı büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirtti.             Çekiç, “Bursa Milletvekili Sayın Ali Koyuncu’nun Roman hakları ve sorunları hakkında çalışma hazırlığı içerisinde olduklarını beliyoruz. Roman vatandaşlarımız eğitim, sosyal statü, istihdam ve geleneksel sanatlarının devam edebilmesine olanak sağlayacak tedbirlerin alınması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu etapta ilk olarak Türkiye genelinde roman vatandaşlarımızın kurduğu 13 sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek bir yol haritası belirledik. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Çalışmalarımız olgunlaştıktan sonra Aralık ayı gibi Sayın Devlet Bakanımız Faruk Çelik’in himayelerinde bir çalıştay yapmayı planlıyoruz” diye konuştu. Toplantı katılımcıların iyi dilekleri ile sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.