Ressam Emel Akın ve Ressam Nilay Zirek

 

Hilmi BÜYÜKŞEKERCİ’nin köşe yazısı

Ressam Emel Akın ve Ressam Nilay Zirek

Yukarıda adlarını başlık olarak duyurmaya çalıştığım iki bayan sanatçı, 7 Mart 2008 Cuma günü, Karacabey Belediyesi’nin sağladığı bir salonda resimlerini, bir hafta süreyle sergilemişlerdi. O güzel ve değerli haftanın heyecanını ve sevincini unutamıyorum. Gördüğüm yapıtların hepsi gerçek bir başarıydı.
İki bayan da azme örnek oluşturmuşlardır. Her ikisi de resim sanatına mahsus okullarda eğitim görmeden kendi meraklarıyla, derledikleri öğrenimlerle, yeteneklerini geliştirmişler, sapa sayılacak bir ilçede gerçekten seçkin bir sergi sunmuşlardır. Gönül, bunun, bu kadarla kalmasını istemiyor. Önce komşu ilçelerle böyle konularda ilişkiler kurmalıyız. Edebiyatta, müzikte, resimde, heykelde, tiyatroda ve bir çoğunda bağlantılarımız, örgütlenmelerimiz olmalı. İlin ilgisini çekmeli, gerçek bir güç oluşturmalıyız. Benim buradalığım, bir ömür sürmüştür. Büyük bir yalnızlık yaşamıştık.
Bugünün Karacabey’i, geçmişin Karacabey’i değil… Bir Ortaokul yaptırmak için kimlere nasıl el pençe divan durulduğuna tanık olduk. Bugün Karacabey’de bir Üniversite faaliyet gösteriyor.
Geçmişe oranla büyük, güçlü kaynaklara sahibiz. Ama hala tanış olabilmiş değiliz.
Lokal eksiğimiz var; dernek, bilgi aktarımlarına gereksinim var.
Bilenler, bildiklerini aktarmalıdırlar. Kültürel konularda, ehil kişileri çağırmalıyız. Sıkça konferanslar, paneller, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenmelidir. Böylelikle ülke ve dünya kaynaklarına daha kolay ulaşırız. Yapmak istediklerimizi daha ileri bir boyuta yönlendirmiş oluruz.
Değerli Karacabeyliler, Emel Akın ve Nilay Zirek’in sergileri, bana, güç ve esin kaynağı, umut kaynağı, olmuştur. Kendilerini ilerde daha büyük başarılara imza atarken göreceğime inanarak kutluyorum… Alkışlıyorum.


 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.