“Resmi yönetici istemiyoruz”

Karacabey TOKİ Konutları sakinleri, görevini yerine getirmediğini iddia ettikleri Site Yöneticisini istifaya davet etti. Resmi yönetici istemediklerini ifade eden vatandaşlar “Kaz gibi yolunuyoruz” dedi.

456 konutun bulunduğu TOKİ'de büyük bir yönetim krizi yaşandığını savunan vatandaşlar, “Çevre düzenlemesi yapılmıyor. Çimler, ağaçlar kurudu. Kapıcılar yan gelip yatıyor. Temizlik hiç yapılmıyor. Çöpümüzü kendimiz atıyoruz. Site Yöneticisi görevini yerine getirmiyor. Defalarca uyarmamıza karşın sessiz kalmayı tercih ediyor. Hakkımızı helal etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Aylık 21 bin TL. aidat ödediklerini kaydeden TOKİ Konutları sakinleri, toplanan paraların nereye harcandığını sorguladı. Vatandaşlar, ilgili şirket tarafından atanan yöneticinin kendilerini muhatap almamasından ve şeffaf olmamasından yakındı.

Kapıcıların günde yarım saat bile çalışmadıklarını iddia eden TOKİ Konutları sakinleri, “22 ay önce herkesin arabası vardı, satmak zorunda kaldı. Şimdi kapıcılar araba sahibi oldu. Bazı blokların zemin katları lahımla doluyor. Güvenlik önlemi desen hiç yok. Kimin girip çıktığı belli değil. Hırsızlar kol geziyor. Binaların havalandırma parmaklıkları bile çalındı. Çimenlerde hayvanlar otluyor. Hayvan pisliğinden dışarı çıkılmıyor. Çit ve güvenlik kamerası için ise çok yüksek fiyat isteniyor. Ödediğimiz paralarla ne yaptılar ki şimdi tekrar para istiyorlar. Kaz gibi yolunuyoruz. Çit ve güvenlik kamerası için istenen fiyata herkes karşı çıktı. Ancak yapılan anketlerde TOKİ Konutları sakinlerinin yüzde 72'si kabul etmiş gibi gösterildi. Oyların değiştirildiğini düşünüyoruz. Yönetici, sesimizi duyurmak için yaptığımız toplantıya katılan olmasın diye herkese mesaj gönderdi. Yönetici şeffaf olmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Site Yöneticisinin makamına giden vatandaşlar, görevini yerine getirmediğini iddia ederek istifa etmesini istedi. Site Yöneticisi ise, “Atama ile geldim. Sizin isteğiniz ile değil, şirketimin isteği ile gidebilirim. Aidatlar ancak görevlilerin ücretlerine ve ortak alanların giderlerine yetiyor. Çimleri sulasak parasını ödeyemeyiz. İnsanlar haklı olarak hizmet bekliyor. Ancak bütçe yetmiyor. Personel hakkında yazılı dilekçe vermeniz gerekiyor ki işlem yapabilelim. Çit ve güvenlik konusunda gelen teklifleri değerlendirdik. En düşük teklifi veren ihaleyi aldı. Site sakinlerinin yüzde 72'si onayladı. Listeleri gerekli yerlere asacağım” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.