Rekabet Kurulu’ndan muafiyet!

 

Rekabet Kurulu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın okul sütü ihalesine ortak teklif veren ve aralarında Sütaş, Tat Konserve gibi süt şirketlerinin bulunduğu iş ortaklığı sözleşmelerine muafiyet tanınmasına karar verdi.

Rekabet Kurulu'nun 26 Haziran 2012 tarihli Kurul kararları yayınlandı. Buna göre Kurul, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının okul sütü ihalesine Ege ve Doğu Anadolu bölgeleri bakımından birlikte katılıma ilişkin olarak Dimes, Pınar Süt ile Balkan Süt arasında imzalanan “İş Ortaklığı Sözleşmesi”ne menfi tespit/muafiyet talebi ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda muafiyet tanınmasına karar verdi.

Kurul aynı şekilde okul sütü ihalesine Akdeniz Bölgesi bakımından birlikte katılıma ilişkin olarak Yörükoğlu Süt, Oğuz Gıda ve Akbel Süt arasında imzalanan “İş Ortaklığı Beyannamesi” ile Marmara ve Karadeniz Bölgeleri bakımından birlikte katılıma ilişkin olarak Tat Konserve, Sütaş, Danone ve Yörükler arasında imzalanan “Okul Sütü Tedarik Sözleşmesi”ne muafiyet tanınmasına karar verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.