RANTİYECİLER… EYALETÇİLER !

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Yerel seçimler yaklaşıyor. Parti Başkanları aranılan nitelikleri açıklıyor. Yandaş basın aracılığıyla adaylar ortaya atılıp kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor. Ya da ortaya atılan adaylar yıpratılmaya çalışılıyor. Güvenlik soruşturması yapacağız deniyor. Kirli ittifaklar ortaya saçılıyor. Kısaca aday değil liberal emperyalist sisteme hizmet edip “tak” denildiğinde “şak ” yapacak memur aranıyor! Bir ad koymak gerekirse rantiyeciler ve eyaletçiler demek cuk oturuyor. Üretim yerine yandaş paylaşıma hizmet edenler. Halk yerine cemaat ve tarikatlara tapanlar. İnsan temelli olmak yerine demokrasiyi araç yapıp teröriste yerelde görev vermeyi düşünenler.
Rantiyeciler;
Akp + cemaat ve tarikatlar + kendi yarattığı “imanlı” zenginler + büyük burjuva sınıflar + paylaşımdan nemalanacak yabancı sermaye + değneği Mhp + kuyruğu Bbp…
Eyaletçiler;
Chp + Hdpli teröristler + Güneydoğunun hdp şemsiyesi altındaki toprak ağaları + İkinci Cumhuriyetçiler + Sosyete solcuları + AB’ciler + Liberal solcular ve sosyalistler + tetikte İyi Parti…
Rantiyeciler; Türk Ulusunun varlıklarını yandan yandan yandaşlara, “imanlı” görünümlülere, rantiyeciye, yarattıkları zenginlere, dış sermayeye (özellikle Yahudi sermayeye) , her devrin siyasetçilerine… peşkeş çekerek, satıp savarak; sermaye olarak verir, sermayesini güçlendirecek sonsuz limitli krediler verir, vergi borçlarını siler. ELHAMDÜLİLLAH ve HAMDOLSUN siyaseti !
Eyaletçiler;
Türk Ulusunun varlıklarını sağlayan 1930’lara sahip çıkmaz. Emek, halk ve hakça paylaşım diyemeyen emperyalizmin tetikçisi pkk’ya demokrasi yolu ile milletvekili -bakan-belediye başkanı olma yoluna açar. Akp ile birlikte en çok taşeron işçi çalıştıran Hdp’nin “solcu” ve “devrimci” olduğuna savunur! Halkı dinlemek yerine sosyete solcusunu, AB solcusunu, liberal solcuyu, İkinci Cumhuriyetçiyi, ABD sosyal demokratını dikkate alır. Kağıt üzerinde ve sözde DEMOKRASİ siyaseti !
Türk Ulusu, yerel seçimlerde rantiyecilerle eyaletçiler arasında seçime zorlanıyor. Yazılı ve görsel basın aracılığıyla bu seçeneklere hazırlanıyor. Ali mi olsun Veli mi? Hasan mı olsun Hüseyin mi? Ayşe mi olsun Fatma mı ?
BUNLARI SORUN…
Cemaat ve tarikatlarla birlikte yol yapacaklar mı!
Demokrasi diyerek teröristi aday gösterecekler mi!
Emek yanlısı görünüp taşerona son verecekler mi!
Halka Elhamdülillah ve hamdolsun dedirterek çorba, kendilerine hamut yedirtecekler mi !
Sadaka sistemiyle kula kulluk düzenini sona erdirecekler mi!
Eminim. Ne verebilecek yanıtları, ne bilgileri, ne donanımları, ne de çözümleri var. Olmaz, olamaz, sistemin içinde yer edinenlerden bunları bekleyemezsiniz.
Çünkü; Elhamdülillah ve sözde Demokrasi siyasetçilerinin Vatan – Ulus – Halk – Kamu Yararı – Din – İman – Emek – Cumhuriyet gibi değerlerle hiçbir ilgisi ve mücadelesi yok, olmamıştır da…
Sizi Yürü ya Partilimciler sizi !

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.