Randevu almadan hastaneye gitmeyin!

Karacabey Devlet Hastanesi sosyal medya hesabından vatandaşlara duyuru yaptı. Yapılan duyuruda; “Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun almış olduğu kararlar uyarınca hastanemiz de mümkün olduğu kadar Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS-Alo 182) harici poliklinik hizmeti verilmeyecektir” denildi. Bu kapsamda hastalar Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS-Alo 182)’den randevu alarak Karacabey Devlet Hastanesi’nde muayene olabilecekler.

Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı, 1 Haziran ile başlayan normalleşme süreci ile birlikte vatandaşların hastanelere müracaatları sırasında dikkat etmeleri gereken hususlarda uyarılarda bulundu.

Koronavirüs nedeniyle Türkiye’de yaklaşık üç aydır süren kısıtlamalar, 1 Haziran itibariyle normalleşme süreci ile hafifletilmeye başladı. Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa’da da vaka sayılarının düştüğü bu günlerde koronavirüs ile mücadelenin ikinci aşamasına geçilirken, Bursa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkcı, normalleşme süreci ile birlikte insanların rehavete kapılmamaları gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı Covid-19 pandemisinin hafifleme sürecinde hastanelerde normale dönüş planı kapsamında yeni düzenlemelere geçildiğine dikkat çeken Uzm. Dr. Kaşıkcı, bu sürecin yönetilmesi için hastanelerde idari yöneticiler ve farklı branşlarda çalışan hekimlerin dâhil olduğu kurullar oluşturulduğunu vurguladı.

182 ya da MHRS’den Randevu Alın

Pandemi döneminde hizmet alamayan hastaların artan başvurusu, hastane kapasitesi ve hizmet sayısındaki artış da göz önünde tutularak, hazırlıkların yapıldığına dikkat çeken Uzm. Dr. Kaşıkcı, “Çalışanların ve hastaların güvenliği bizim içi çok önemli. Sosyal mesafe kuralını gözeterek, çalışma yöntem ve şekilleri belirlendiğinden, kabul edilecek hasta sayıları konusunda düzenleme yapıldı. Bu nedenle hastaneye mutlaka Alo 182’den ya da MHRS’den randevu alarak, müracaat edilmeli.  Hastalarımız mümkün olduğunca poliklinik muayenesine yalnız olarak muayeneye alınacağından zorunlu haller haricinde refakatçi ile gelinmemesine dikkat edilmeli” dedi.

Bu sürecin birlikte kontrollü sosyal hayat kurallarına uyarak aşılacağını dile getiren Uzm. Dr. Kaşıkcı, “Sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmaları ile salgını kontrol altına aldık ancak tehlike henüz geçmiş değil. Bu yüzden normalleşme adımlarının atıldığı bugünlerde maske kullanımına, sosyal mesafeye ve kişisel hijyene her zamankinden daha fazla önem vermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

65 yaş üstü dikkat!

                65 yaş üstüne koronavirüs önlemleri nedeniyle getirilen kısıtlama devam ederken, bu hastalar randevu aldıktan sonra 155 ve 156 hattını arayarak izin alarak hastanede muayene olabilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.