RAM’dan ‘Otizm farkındalık’ standı!

Karacabey Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından geçtiğimiz hafta Sevgi Yolu üzerinde Otizm Farkındalık Standı kuruldu. Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri tarafından ziyaret edilen stantta, Otizm Farkındalık ayı kapsamında konuklara Karacabey RAM tarafından hazırlanan broşürler dağıtılarak bilgi sahibi olmaları sağlandı. Ayrıca, otizmli öğrencilerin hazırlamış oldukları el baskılı ve resimli tişörtler de ziyaretçilere hediye edildi.
Karacabey RAM Müdürü Müslüm Karataş, otizm ile ilgili ipuçlarından bahsederek, erken tanının önemli olduğunu, bu çocukların eğitimle gelişme gösterebileceklerini ve bu konuda ailelere her türlü desteği sunabileceklerini vurguladı.
İlçe Milli Eğitim Müdür Emin Dingin ise, “Otizmli öğrencilerimizi ayrıştırmadan, akranlarıyla birlikte eğitim almaları gerekiyor. Bu konuda çocuklarımız sosyal etkileşime ihtiyaç duyuyor ve toplumla kaynaşmaları gerekiyor. Otizm Farkındalı Ayı çalışmaları kapsamında emeği geçen Karacabey Rehberlik Araştırma Merkezi yöneticilerini ve kurumdaki tüm çalışanları tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.