PTT kartlar yenilendi!

Yurt dışında da geçerli olan bu hizmet ile tüm ATM’lerden para çekilebilecek:

Müdür Dursun, eski hesap kartların Maestro logolu kartlarla değiştirildiğini belirtti. Maestro logolu kartların eski kartlara göre çok daha avantajlı olduğuna değinen Dursun, “Yeni kartlarımız diğer bankaların ATM’lerinde, alışverişlerde, para çekme ve para aktarma gibi işlemlerde kullanılabiliyor. Bu karta sahip olanlar yurt içi ve yurt dışındaki tüm ATM’lerden para çekebilir” dedi.

PTT Müdürü Turcan Dursun, yenilenen abone kartları, emekli maaşları ve emekliye kredi gibi konularda da açıklamalarda bulundu. PTT’ye talepte bulunan emeklilerin maaşlarının ödendiğini dile getiren Dursun, maaş dışında isteyen emeklilere kredi olanakları da sunduklarını söyledi.

Dursun, “Bu konudaki tek bir koşul, emeklilerimizin maaşlarını PTT’den alıyor olmasıdır” diye konuştu.

Mevcut posta-çek hesap sahiplerinin hepsinin hesap kartlarının Maestro logolu kartlarla değiştirildiğini ve abonelere kolaylık sağladıklarını vurgulayan Turcan Dursun, “Bu kartlar VİSA kartı görevini de yapıyor. Bankaların ATM’lerinde işlem görebileceği gibi diğer bankaların kartları da bizim PTT Matik’lerimizde işlem görebiliyor. Bu konuda anlaşma sağlandı. Maestro logolu kartlar aynı işlemi yapacak ama ilavesi var. Visa kartı olarak işlem görecek. Banka hesap kartı olarak işlem görecek. Alışverişte para çekme ve aktarmaya olanak sağlayacak. Alışveriş imkanı da veriyor. Ancak bu konuda bir sıkıntı var. Bu hesap sahibi abonelerimizin bazılarının adresleri değiştiği için kartlarını kendilerine teslim edemedik. Kartlarını teslim edemediğimiz abonelerin kartları PTT’lerde beklemekte. PTT’ye başvurmaları halinde bu maestro logolu kartları alabilirler. Bu yeni kartları alıncaya kadar ellerindeki eski kartları geçerli olacak” dedi.

Her emeklinin PTT’den kredi alabileceğini duyuran Dursun, maaşa göre sistemde 12 bin liraya kadar kredi limiti olduğunu ifade etti. Turcan Dursun, “Emekli olarak başvurduğunuz zaman sistem otomatikman size ne kadar kredi verileceğini, aylık ne kadar geri ödemesi olacağını hepsini hesaplıyor. Emeklinin başvurusu ile limit ve miktar belli oluyor” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.