Protokol ziyafetinin diğer yüzü

Karacabey DP’nin AKP’nin kuyruğuna takılması tabanda rahatsızlık yaratmaya başladı.
            Belediye’nin Kültür Park’ta düzenlediği “Protokole Ziyafet Gecesi”nde muhalefetten yalnızca DP’lilerin yer alması, koalisyon iddialarını bir kez daha ortaya çıkardı.
            Geceye katılımın az olması dikkat çekiciydi.
            DP İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci, Meclis Üyesi Burhan Sevinç, Şaban Önen ve Sedat Okumuş’un Ergün Koç’un peşinden koşuşturmaları, koalisyonu güçlendirme koşuşturmaları olarak değerlendirildi.

            Ziyafet gecesindeki siyasi yakınlaşma, ticari yakınlaşmayı da çağrıştırırken, gelsin rakılar, davulla zurnayla oynatılan dansözler, kapalı alanda tüttürülen sigaralar, “Yöneticilerimiz böyle yaparsa, cemaat ne yapmaz?” dedirtti.

 
***
 
DP, vekâlet diyeti mi ödüyor?
            Karacabey Belediyesi’nin 17 Aralık 2009 tarihinde gerçekleştirdiği “Olağanüstü Meclis Toplantısı”nda, DP’nin gündemdeki 5 maddeye de, “Evet” diyerek muhalefetten kopuk bir görüntü çizmesi vatandaşı çileden çıkardı.
            Belediye’nin 8 milyona kadar kredi çekme kararının meclisten geçirilmesinde büyük rol oynayan DP’lileri ağır bir dille eleştiren vatandaşlar, “Kolay değil başkan vekili olmak. Ardı ardına alınan vekâletin diyeti de bu işte. Karacabey’i satmaktan beter ettiler. Karacabey’in on yılı ipotek altında artık. Bu halk size AKP’ye destek olun diye mi oy verdi? DP İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci ne yapıyor? Yoksa Köfteci’nin de mi AK Parti’ye diyeti var? Bu halk size zamanı gelince hesap sorar. Şaban Önen’in kapalı kapılar arkasında çevirdiği filmleri herkes biliyor. Şimdi de Mehmet Ali Köfteci’yi kullanarak DP’yi paspas yapıyor. DP’nin yapması gereken AK Parti’yi desteklemek midir?” diyerek isyan ediyor.
            Sahi, siyaset ve ticaret ilişkileri daha şeffaf ve daha temiz yapılamaz mı?
            Neden olmasın?
            Yeter ki oyun dürüstçe oynansın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.