Projelerimizi hayalî bulanlar olabilir

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, 2014 ve 2015 yıllarında tamamlanması planlanan 8 projeyi kamuoyuyla paylaştı. “Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” diyen Koç, hiçbir zaman macera ve hayal peşinde koşmadığını dile getirdi.

Koç, “Eylül ayı başından itibaren gelecek yıl yapılacak yatırım ve hizmetler belirlenerek bütçeler hazırlanmaktadır. Halkımızdan yarattığımız kaynakları, yine halkımızın hizmetine sunmak Belediye Başkanlığımızın temel görevidir. 

2014 yılında yapılacak yatırımlarımız şu anda ayrıntılı bir şekilde Başkanlığımız ve daire amirlerimizce uzun görüşmeler yapılarak gerekli olacak yatırımlar seçilmekte ve bu yatırımların kaça mal olacağı önceden hesaplanıp bütçe hazırlıklarımız devam etmektedir. 

Karacabey'in daha güzel bir şehir görüntüsüne bürünmesi için çok daha fazla çabaların olacağı ve yatırımların yapılacağı herkes tarafından bilinmelidir. 2014 ve 2015 yıllarında tamamlanması planlanan 8 büyük projenin ön hazırlıkları, fizibilite çalışmaları, proje maliyetleri ayrıntılı bir şekilde belirlenmektedir. 

Zorunlu yatırımlar dışında mega proje olarak adlandırabileceğimiz 8 adet projeyi, 2014 yılından itibaren hayata geçirmek ve bunları iki yıl gibi kısa bir sürede tamamlanması için her türlü hazırlıklar sürdürülmektedir. 

Bayram sonrasında Karacabeylilere müjde niteliğindeki projelerimiz şunlardır:

1) Stadyum karşısından başlayan ve Ulucami önünden devam ederek İmaret Camii yanından Mustafa Erdoğan Parkı önünde son bulacak yaklaşık 3,5 kilometrelik tramvay hattı yapılması, ulaşıma önemli katkılar sağlayacaktır. Bunu hayata geçirmek için sabırsızlanıyoruz.

2)Başkanlığımız Destek Hizmetler Müdürlüğü alanında (KADEME) sadece benzin istasyonu faaliyetini sürdürecek,  diğer binalar yıkılıp yerine daha modern AVM, otel, kafeteryalar ve sosyal alanlar yapılması planlanmaktadır. Böylelikle ilçe girişimizde yer alan teknik araç ve gereçler daha uygun bir yere taşınarak, şehir girişine daha güzel bir görünüm kazandırmak hedeflenmektedir.

3) Canbolu Köprüsü'nden yaklaşık 300 metre ileriye bir köprülü kavşak bağlantısı, İstanbul'dan gelip İzmir'e geçecek olan otobanın Karacabey ve Bandırma'ya çıkış noktası olacaktır. Dolayısıyla Canbolu Köprüsü'nde zorunlu olarak genişleme çalışması yapılacaktır. Bu nedenle Canbolu Köprüsü'nden geçerek Kademe alanının içinden Yeni Mahalle istikametine ve Atık Su Artıma Tesislerinin bitişiğinden, Mustafa Erdoğan Parkı'nın yanından geçerek Yeniköy yoluna bağlantı sağlanacaktır. Bu yol ilçe trafiğine olumlu katkı sağlayacak ve diğer taraftan da bu bölgeler şehirleşme adına daha uygun bir konuma getirilecektir.

4) Soğan pazarının karşısında yeni bir hastane yapımı sürdürülmektedir.  Hastanenin karşısında bulunan Toptancı Hali ile Taşıyıcılar Kooperatifinin garajı ve başta şoför esnafımızın olmak üzere hiç kimse mağdur edilmeden uygun bir yere taşınarak bu alanda yine modern bir otel, hastane için gerekli eczane dükkânları ve yeşil alanlar yapılacaktır. 

5) Mevcut Devlet Hastanesi ve ek binasındaki tüm hizmetler yeni yapılmakta olan devlet hastanesine taşınacağından Bursa girişinden Küçük Sanayi Sitesi önünde Belediye Başkanlığımız mülkiyetinde bulunan binada sağlık hizmetleri yeni binaya taşınacaktır. Bu binanın gerek mevcut Bursa-İzmir yoluna ve gerekse yapılacak olan İstanbul-İzmir otobanına yakın olacağı dikkate alınarak bu binanın otogar olarak düzenlemesi yapılıp halkımızın hizmetine sunulması düşünülmektedir. 

6) Belediyemiz hizmet binası ile 1974'lü yıllarda inşası yapılan Belediye İşhanı yıkılarak yerine şehirleşmeye ve kullanıma daha uygun modern bir bina yapılması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu binalar yerine daha modern çarşıları, otelini, kafeteryalarını, düğün salonlarını içine alacak şekilde yeni bir işhanı yapılması çok daha yararlı ve gerekli olacaktır.

7) Anadolu Lisesi'nin bitişiğinde inşa edilmekte olan çok amaçlı Kapalı Spor Salonu ile Emniyet Müdürlüğü arasında kalan boş alana halkımızın ve öğrencilerin yararlanacağı bir kültür merkezi yapılacaktır.

8) Hükümet Binası arkasında beton yığını olarak inşa edilen ve hiçbir kullanım özelliği olmayan otopark yıkılarak yerine zemin altına iki katlı bir katı alışveriş merkezi bir katıda otopark olmak üzere projesi hazırlanmış ancak ne yazık ki üç yıldır Anıtlar Kurulundan yapım izni çıkmamıştır. Binanın her ne şekilde olursa olsun yıkılarak yerine modern bir düzenleme yapılması herkes tarafından beklenilmektedir.

Bu projelerimizi hayalî bulanlar olabilir. Hayal mahsulü olarak görenler olabilir. Bu parayı nerden bulacak diye soranlar olabilir. Ancak bizim bugüne kadar aldığımız talim, terbiye ve eğitim çerçevesinde devlette edindiğimiz tecrübeler ışığında bu projeleri 2 yıl gibi kısa bir sürede hayata geçirilmesi her Karacabeylinin hayali olsa gerek. Bunlar Karacabeyimiz için olmazsa olmaz projeleridir. Modern ve yaşanabilir bir Karacabey yaratabilmek için bu projeleri hayata geçirmek hepimizin hedefi ve amacı olmalıdır. Karacabey Belediyesinin bütçesi bu projelerin üstesinden gelmeye yeterlidir. Belediye Başkanlığımız bir hizmet müessesidir. Para biriktirme müessesesi değildir. Biz biriktirdiğimiz paralarla değil yaptığımız eserlerle övünmeliyiz. Belediye vatandaşına hizmet ettiği sürece bir anlamı vardır. Belediye olarak hepimiz bir aileyiz. Belediyemiz bir iş kapısı değil, herkesin ama herkesin ortak yararlanacağı hizmet müessesedir. 

Bugüne kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Biz hiçbir zaman macera ve hayal peşinde koşmadık. Ömrümüz hep gerçeklerle dolu oldu. Hiçbir zaman karanlığa yumruk atmadık. Gücümüz ve yeteneğimiz ölçüsünde Karaca-beyimize hizmet etmek sevdasından başka sevdamız olamaz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.