Planlı projelere, “Evet” diyeceğiz!

CHP Meclis Üyeleri, borçlanma talebine dikkat çekti:
Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis üyeleri, 17 Aralık 2009 günü saat 14.00’te yapılacak, “Olağanüstü Meclis Toplantısı”nda görüşülecek, “sınırsız borçlanma” konusuna dikkat çekti.
            Belediye Başkanı Ergün Koç’un bu toplantıda plansız, projesiz ve limitsiz borçlanma isteyeceğine işaret eden CHP’li üyeler, konuyla ilgili eleştirilerini kamuoyuyla paylaştı.
            Koç’un 29 Mart yerel seçimleri sonrası yapılan ilk toplantıda projesiz olarak 15 milyon TL borçlanma yetkisi istediğine değinen CHP’liler, “Özellikle, ‘Gölecik suyu ile ilgili projenizi hazırlayın, ondan sonra borçlanma isteyin yetki verelim’ dedik. Bu söylemimizi de zaman zaman yineledik. Ancak, aradan geçen sekiz ay içersinde hiçbir ciddi proje hazırlanmadı” dedi.

DP’nin kimin yanında olduğunu göreceğiz!
            Koç’un yeniden borçlanma istediğini ifade eden CHP’li üyeler, buna bir anlam veremediklerini belirterek şunları söyledi; “Bugün ne değişti ki Sayın Koç, projesiz olarak yeniden borçlanma yetkisi istiyor? Değişen meclis aritmetiği mi? Bunu hep birlikte Perşembe günü göreceğiz. Özellikle Demokrat Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci’nin meclis aritmetiği ile ilgili verdiği demeç henüz sıcaklığını korurken, DP’li iki üyenin durduğu yerin Koç’un yanı mı, yoksa halk mı olduğunu göstermesi açısından bu oylama güzel bir sınav olacaktır.
            Olağanüstü Meclis Toplantısı’nın 5 maddesinden üçü limitsiz borçlanma talebi ile ilgilidir. Bunlardan ilki Panayır Alanı’na yapılacak olan park bahçe ve yeşil alanlar, ikincisi tahıl dükkânlarının yıkımı ve yerine otopark yapımı, üçüncüsü ise Gölecik suyu hakkındadır.
Koç iyi niyetini kaybetti mi?
            Bugüne kadar söylediğimizi yinelemek istiyoruz. Borçlanmaya karşı değiliz, özellikle Gölecik suyunun getirilmesi ile ilgili hazırlanacak projeye göre borçlanma talebine gözü kapalı, ‘evet’ diyeceğiz. Ancak, park bahçe yapımı için kendi olanaklarımız yeterlidir. Neden borçlanalım da Belediyenin gelecek yıllarda elde edeceği gelirleri faize verelim.
            Böyle limitsiz ve projesiz bir borçlanma talebi hangi partinin belediye başkanından gelirse gelsin kabul edilemez. Böyle gayri ciddi bir talebi hangi partinin meclis üyesi olursa olsun onaylarsa bunu anlatamaz.
            Fırsat bulmuş ve 14 yeter sayısını elde etme olanağını yakalamışken, ‘Sınırsız borçlanma yetkisi alayım’ diyen Sayın Koç iyi niyetini herhalde kaybetmiştir. Kendisinden gayri ciddi talepleri bırakıp, ciddi projelerle uğraşmasını bekliyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.