PERŞEMBENİN GELİŞİ, ÇARŞAMBADAN BELLİ DEĞİL Mİ?

Ergün Koç, DYP’den 4 yıl, 8 ay Karacabey Belediye Başkanlığı yaptı. Uyumsuz ve kontrolsüz yapısıyla dikkat çekti. Daha ilk bir ayda kendi partilileriyle küsüştü. Koltukta oturduğu süreç içinde hemen hemen tüm sivil toplum kuruluşlarıyla kavgalı duruma düştü. Görevini kötüye kullandığı için hakkında açılan dava sayısı 50’ye yaklaştı. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş yolsuzluk dosyalarıyla ilklere imza atarken ”Sülün Osman”ı geçti.
Türkiye’de soruşturma geçiren ve hakkında dava açılan belediye başkanları arasında rekortmen oldu. Bu arada şeytanın aklına gelmeyecek boyuttaki yolsuzluk dosyalarından aldığı denetimli mahkûmiyet cezalarının bir kısmı sona erince, 8. Katını ”Harem Odası”na dönüştürdüğü (Özel yatakhane) Belediye’ye yeniden başkan olma sevdasıyla yanıp tutuşmaya başladı.
Çalmadık kapı bırakmadı. Yargıdan kaçabilir miyim, düşüncesiyle 2006’da DYP’den AKP’ye atladı. Mahkeme kararları yağmur gibi düşmeye başlayınca AKP sıkıntıya girdi. Ergün Koç, buradan Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile atılınca soluğu MHP’de aldı. Adaylığı açıklandıktan bir hafta sonra MHP’den de bizzat Devlet Bahçeli’nin talimatıyla kovuldu. İP ve CHP’nin kapısını çaldı, ancak görüşmek için randevu bile alamadı. Neden randevu alamadı acaba?
Bu partiler, Ergün Koç’la neden görüşme gereği bile duymadı? İlginç değil mi?
Çalacak kapı kalmayınca sonunda DP’den girdiği 2014 seçimlerinde hüsrana uğradı. Aradan 5 yıl daha geçti. Yaş 70, iş bitmiş oldu.
Gel gör ki, pazarlamacısının iteklemeleri bitmek bilmiyor.
Harem odası özlemi içindeki Koç’un ve pazarlamacısının içi yanıyor.
Profesyonel kandırıkçı durduk yerde durmuyor.
Üstelik, Orhan Güzel’in şikayeti üzerine Yerel Mahkeme’nin verdiği 7 yıla yakın hapis cezası ile ilgili dosyalar Yargıtay’da beklerken.
Her satıcının bir alıcısı çıkıyor demek ki.
Demek ki, Ergün Koç, İYİ Parti’yi kendine benzetmiş gibi.
Demek ki, İYİ Parti her şeye rağmen kazanmak istiyor. Bunun için yanlış adım attığını bile göremeyecek kadar şaşkınlık yaşıyor.
İYİ Parti Karacabey’de AKP mantığı sergiliyor. Ergün Koç’un ismi İYİ Parti ile yan yana geliyorsa, demek ki, yüzlerce yolsuzluk dosyası dikkate alınmıyor. Daha dün Karacabey 1. Asliye Ceza Mahkemesinin verdiği 02/10/2018 tarihli kararı ile 2 yıl, 1 ay hapis cezasının hiç önemi yok. Mahkeme, aynı suç birden fazla işlendiği için 2 yıl, 1 ay hapis cezası ile ilgili ertelenmez ve paraya çevrilmez kararı verdi. Yargıtay onaylarsa, (Çok büyük olasılıkla onaylanacak) o zaman ne olacak biliyor musunuz?
Koç, bir kez daha kurban olacak. Yani belediye başkanı seçilse de, seçilmese de hapsi boylayacak.
Peki, İYİ Parti, saygı duymadığı dürüst seçmene ne diyecek? Kandırılan seçmenin oylarının hesabını nasıl verecek?
Alın size her şeye rağmen belediye başkanı.

Not: Aşağıda kendi partililerinin ve kankasının da içinde yer aldığı, 15 meclis üyesinden 12’nin imzası ile Ergün Koç’un ne mal olduğunu gösteren 2005 yılındaki İçişleri Bakanlığı’na gönderilen şikayet dilekçesi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.