PERİNÇEK’TEN ERDOĞAN’A AĞIR ELEŞTİRİ

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek; “Erdoğan’ın İdlib, Suriye ve Çin ile ilgili söylemleri Pkk’yı sevindirmektir” dedi. Perinçek, Ulusal Kanalda yayınlanan Çıkış Yolu programında Rafet Ballı’nın sorularını yanıtladı. Perinçek, ” Sayın Erdoğan önüne her konulanı okumamalı, araştırmalıdır. İç güvenliğimize, ekonomimize zarar veren, verecek söylemlerden kaçınmalıdır” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.
“Erdoğan’in İdlib ile ilgili masada olmalıyız düşüncesi Türkiye ‘ye zarar vermektedir. Cenevre’de Irak, İran, Türkiye Suriye’yi parçalayıp toprak mı alacak? Erdoğan İdlib’te laiklik karşıtı örgütlere göz yumarak ve masada olmalıdır diyerek Türkiye’nin güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Bırakın Suriye hükümeti içinde Pkk, Işid, El Nusra gibi dinci ve bölücü terör örgütlerini temizlesin. Bu ülkemizin güvenliği anlamında çok iyidir. Türkiye Cumhuriyetinin hükümeti olarak bu desteklenmelidir. Türkiye; Çin, Suriye, Irak ve İran düşmanlığı yapanları sırtında taşımaz, taşıyamaz. Erdoğan yönetimi bir yandan Amerika ‘nın ekonomik ve askeri kuşatmasına direneceğini söylüyor. Diğer yandan Abd, İsrail ve terör örgütü pkk’yı sevindiren söylemlerde bulunuyor. Bu Devlet Adamlığına sığmamaktadır. İran ve Rusya ile yapılacak Astana zirvesi öncesinde bu söylemler baltalamaya yöneliktir. Masaya oturduğunuz bu ülkelere bu söylemlerle güven verebilir misiniz ? O zirvede olacak ülkeler size bunları sormayacak mı ? Örneğin, Suriye ‘deki terör grubundan bazı teröristler Çin’e sokulmaya çalışılıyor. Erdoğan yönetimi Türkistan’da zulüm var diyerek Çin’e nasıl güven verecek? Bir yandan Bakan ve bürokrat ziyaretleriyle ekonomik destek için yalvaracaksınız, diğer yandan Çin’in içine terörist sokmaya çalışan Abd ile aynı dili konuşacaksınız. Bu Türkiye ‘nin ekonomisini ve iç güvenliğini bile bile tehlikeye atmaktır. Onarılması güç sorunlara yol açacaktır. Bu daha çok Mehmetçiğin canına mal olabilecek korkunç sonuçlara neden olacaktır. Erdoğan yönetimini uyarıyoruz. Bu Türkiye Cumhuriyetinin çıkarlarına aykırıdır. Vatan Partisi olarak karşısındayız, bu anlayışı kabul etmiyoruz. Erdoğan yönetimi Suriye Anayasasının Cenevre ‘de yapılmasından yana tavır sergilemektedir. Suriye Anayasası Şam’da Suriye Halkı ile Suriye Hükümetince yapılır. Ne Cenevre’de, ne Soçi’de, ne Astana’da yapılır. Bizim anayasamız Cenevre ‘de, Soçi’de ya da Astana’da yapılmaya kalkışılsa kabul edecek miyiz ?
Türkiye gerçek bir Milli Hükümete gereksinim duymaktadır. Bu Milli Hükümetin temelinde Vatan Partisi olmalıdır, olacaktır. Bir yandan Faşist Almanya diyeceksiniz, diğer yandan başınız sıkıştığında Almanya ‘ya gideceksiniz. Bu hamasi yönetim söylemleri ile Türkiye ‘yi yönetemezsiniz. Akp ve Erdoğan yönetimi İhvancı saplantı içindedir. İhvancı saplantı içinde olan Akp Türkiye ‘ye zarar vermektedir. Komşularla düşmanlık ile ne iç güvenliğimiz ne ekonomik sıkıntılarımız giderilir. Çin, Rusya, İran, Azerbaycan, Irak İhvancı saplantıyı reddetmektedir. Erdoğan yönetimi bu saplantıyla komşularımızla güven vermemektedir. Tüm komşularımız ve dünya Türkiye ‘den Atatürk İlke ve Devrimleri temelinde hükümet istemektedir. İhvancı saplantı Akp’nin gelecekte Türkiye’nin tarihinde olmamasını sağlayacaktır.
Perinçek sözlerine son günlerde Chp’de görev almış eski milletvekili, aydınların manifestosu ile ilgili görüşlerini şöyle açıkladı. “Chp Atatürkçü söylemi terk etmiştir. Bu yüzden başarı şansı sıfırdır. Atatürkçülük egemen duruma gelmedikçe bu tür hareketler Chp ve Türkiye ‘de kısa süreli umutlar yaratmaktan öteye gitmiyor. Bu nedenle başarı şansı ve Türkiye ‘ye çare olma şansı yoktur. Chp, Baykal’ın “Altı Ok nerede” sorusuna verdiği “Babaannemin duvarında” sorgulamasını yapmalıdır. Kılıçdaroğlu’da aynı politikanın yarattığı bir isimdir. Chp’yi tarihten silmeye çalışan anlayışın sahibidir”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.